George Clooney a devenit actor fiindca nu stia sa faca nimic

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 29.01.2012 18:26 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Nimic nu anunţa că George Timothy Clooney este predestinat cinematografiei. Actorul şi regizorul George Clooney s-a născut la 6 mai 1961, în Lexington, Kentucky (SUA). Fiul animatorului de televiziune Nick Clooney, George şi-a dorit fie jurnalismul, fie să devină jucător de baseball profesionist.

Acumulează doar eşecuri în alegerea carierei dintre cele două opţiuni şi, în cele din urmă, Clooney l-a contactat pe vărul lui, actorul Miguel Ferrer, sfârşind prin a-şi câştiga existenţa din roluri minuscule în seriale de televiziune, filme de televiziune şi de film, majoritatea de duzină.
Dar a dat norocul peste el cu serialul ER (1994), care l-au propulsat peste noapte în postura de star şi i-a permis să-şi creeze o reputatie internationala.
În 1996, actorul a acceptat primul lui rol major în filmul From Dusk Till Dawn, de Robert Rodriguez. Succesul a fost imediat, George Clooney reuşind să impresioneze, trecând aproape cu insolenţă spre marele ecran. Charisma întunecată îi oferă de asemenea şansa de a întâlni partenere de impact: Michelle Pfeiffer (One Fine Day, 1997) Nicole Kidman (The Peacemaker, 1997) Alicia Silverstone (Batman şi Robin, 1997) şi Jennifer Lopez (Out of Sight, 1998)... Din lipsă de timp, actorul este obligat să părăsească serialul ER, pentru a se dedica în întregime filmelor.

Au urmat pe bandă rulantă Thin Red Line (1999), The Perfect Storm, Regii deşertului (2000) şi O'Brother (2000) al fraţilor Coen.
Dar, odată cu rolul de şef al trupei de domni ai hoţiilor din Ocean's Eleven (2002), de Steven Soderbergh, George Clooney a ajuns la consacrare.
De asemenea, revine cu Solaris - tot de Soderbergh (2003), remake-ul filmului lui Tarkovsky, apoi colaborează din nou cu Joel Coen şi o înfruntă pe Catherine Zeta Jones, în Intolerable Cruelty (2003). În acelaşi an, George Clooney a decis să înceapă o nouă provocare: cea din spatele camerei. S
Se întoarce apoi cu Confessions of a Dangerous Mind (2003) şi intră şi în graţiile criticilor.

Cariera lui Clooney s-a instalat definitiv la Hollywood. După reluarea rolului Danny Ocean (2004), Clooney revine la prima lui dragoste, jurnalismul, realizând al doilea lui film de lungmetraj: Good Night and Good Luck (2006).
De atunci, cariera actorului ia o intorsatura tot mai mult spre politică. În 2006, joacă un agent CIA implicat în industria petrolului în Syriana şi devine corespondent american pentru Germania după război, în The Good German (2007).

Şi-acum este la un pas de premiile Oscar cu filmul The Descendants. 

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.