Hai cu cainele (sau pisica) la coafor!...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 06.07.2013 19:07 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Meseria de groomer, cum o numesc alţii, se practică mai bine de 20 de ani pe piaţă, însă în România nu a existat o şcoală specială pentru pasionaţii de acest job.
Premiera a avut loc la Cluj. În prezent, Şcoala de Coafor Canin (deşi pisicuţele sunt de asemenea binevenite) oferă serviciile sale pentru cursanţii din ţară, proprietarilor de câini şi pisici şi, nu în ultimul rând, celor mai buni prieteni ai omului.
Până în 2011, în nomenclatorul meseriilor din România nu exista profesia de stilist, groomer, coafor sau frizer canin.
Şcoala de coafor canin condusă de Darius Isai a fost prima care a obţinut toate avizele şi autorizaţiile, luptându-se doi ani să introducă această meserie.
„Am făcut demersurile necesare şi am reuşit să introducem această meserie în nomenclator, cu codul 516402, la sfârşitul lunii august 2011 fiind publicat anunţul în  Monitorul Oficial", spune Darius Isai, manager general la Şcoala de Coafor Canin.
Timisorenii care vor să-şi schimbe locul de muncă pot opta pentru o meserie mai inedită – stilist canin.
În România, sunt multe saloane pentru animale, însă nu prea există personal calificat în domeniu şi de aceea există o permanentă cerere pentru aceste meserii.
Sunt multe persoane care merg în Viena să facă cursuri de specialitate, la un preţ destul de mare de 3.000 - 4.000 de euro.
Se învaţă tot ce ţine de coafor canin, tuns, spălat şi aranjat, tunsori standard, tunsori de expoziţie...
Cursul durează o lună de zile, perioadă în care viitorii stilişti canini învaţă totul despre toaletarea şi anatomia elemente esentiale câinelui şi pisicilor, scurt istoric, originea lor, tipurile raselor, dermatologie, comportamentul câinelui şi pisicilor, reacţii, comunicarea cu clienţii, rase de câini, rase de pisici, grupe de câini, grupe de pisici, tunsori standard, tunsori de expoziţie, trucuri şi multe altele.
În urma unui examen, cursanţii primesc o diplomă avizată de Ministerul Muncii, iar acest certificat de calificare este recunoscut în Uniunea Europeană.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.