Insula pe care americanii au confundat-o cu o nava de razboi

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 13.06.2012 20:23 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Hashima este o insulă a Japoniei situată în prefectura Nagasaki. După descoperirea unui zăcământ de huilă, insula a fost locuită de angajaţii minei, fiind la vremea aceea locul cu cea mai mare densitate de locuitori din lume.Odată cu închiderea minei, Hashima a fost părăsită de ultimii locuitoriîn 1973, abandonând insula şi infrastructura intemperiilor.
Insula mai este numită şi Gunkanjima, supranume primit în timpul celui de-al doilea război mondial, de insulă navă de război, datorită americanilor care au bombardat insula crezând că este o navă de război japoneză.
Hashima este situată în sudul Japoniei, în marea Amakusa, o mică zonă a mării Chinei orientale, care aparţine Oceanului Pacific.
În 1810, aici a fost descoperit un important zăcământ de huilă, iar insula a fost cumpărată de Mitsubishi în 1890, care a şi început să exploateze această resursă.
Astfel, peste rocile insulei s-a construit un oraş artificial pe o suprafaţă de 6,3 hectare, în 1950 aflîndu-se pe insulă nu mai puţin de 5300 de locuitori.
În 1959, cartierul avea o densitate de 139100 de locuitori pe kilometrul pătrat.
Insula este periculoasă şi interzisă publicului începând din 2009.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.