Isus era hermafrodit?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 02.03.2012 18:12 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

O profesoară de teologie, britanică feministă, redeschide dezbaterea cu privire la adevărata identitate a lui Isus. Ea a declarat că "fiul lui Dumnezeu" a fost, probabil, hermafrodit, spune 7sur7.be.
Pentru profesoara Susannah Cornwall, de la Institutul Teologic Lincoln din cadrul Universităţii din Manchester, ipoteza că "Isus este un om" nu este decât o estimare.
În articolul intitulat "Intersex şi Ontologie, un răspuns pentru Biserică, Femeile episcopi şi documentele", Susannah Cornwall, care se descrie pe propriul blog ca o feministă, insistă asupra posibilităţii ca Isus să fi fost hermafrodit.
"Este imposibil să afirmi cu certitudine că Isus era un bărbat în sensul în care se defineşte masculinitatea în prezent", scrie ea.
"Nu există nici o modalitate de a şti sigur dacă Isus nu a fost intersexuat (notă: o persoană a cărei organe genitale sunt imposibil de a fi definite). Este posibil ca Isus să fi avut corpul unui bărbat pe plan extern, dar care ascundea unele caracteristici feminine".
Pentru profesoara Cornwall, faptul că Isus nu a avut copii ar putea fi, de asemenea, explicat prin această caracteristică.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.