Kempes - vocea nr 1 din metalul romanesc

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 24.07.2012 17:38 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Este unul dintre cei mai carismatici vocalişti din România. Potrivit multor specialişti, chiar vocea numărul unu din metalul românesc.După atâţia ani de absenţă de pe scenă continuă să aibă un număr impresionant de fani din toate generaţiile, se spune în prezentarea oficială a supergrupului Rezident Ex, care va concerta la Zilele Timişoarei.
Ovidiu Ioncu, zis şi Kempes, şi-a început cariera muzicală la grupul rock CAPRICORN. În 1988, se alătură grupului timişorean CARGO, formaţie a cărei imagine este asociată cu el încă şi azi. În 1990 face primele imprimari la TVR cu piesele “Doi prieteni” şi “89”.
Urmează turnee şi concerte în ţară şi străinătate (Iugoslavia, Franţa) şi participarea la numeroase festivaluri, iar popularitatea grupului este în continuă creştere. Imprimă în Franţa primul single al grupului, cu piesele “Ana” şi “Doi prieteni”, dar şi o parte din materialul pentru un viitor album.
În 1992, pe discul compilaţie „East Meets West“ (White Records), Cargo este prezentă cu piesa “Povestiri din gară” (text/muzică Tavi Iepan). În acelaşi an este lansat şi primul album al grupului, “Povestiri din gară”, care contribuie la consacrarea formaţiei. Multe piese de pe acest album devin hituri, iar vocea lui Ovidiu Ioncu, emblema trupei.
Timbrul inconfundabil şi prezenţa scenică a lui Kempes (cum îl numesc fanii), dublată de o transmisie ieşită din comun, fac ca, în anii 90, după Phoenix, Progresiv TM şi Pro Musica, Cargo să devină formaţia numărul unu din Timişoara.
Şi, cu siguranţă, una dintre cele mai bune trupe româneşti.
În 1995, apare albumul “Destin”, un titlu premonitoriu, pentru că, la scurt timp după lansare, Kempes suferă un grav accident de motocicletă. Perioada de recuperare este dificilă şi Ovidiu observă că o parte dintre componenţii trupei îşi schimbă atitudinea faţă de el. Probabil că acesta a fost începutul răcirii relaţiilor şi al izolării care a urmat. Activitatea muzicală a grupului continuă cu apariţia Cargo pe compilaţiile „Romanian Rock Ballads“ 1995, SOLO, MC, cu piesele “Destin” (text/muzica Cargo) şi “Buletin de ştiri” (text/muzica Tavi Iepan) şi „Darul Magilor (1)“ 1995, East&Art, MC/ CD. Anul 1996 marchează colaborarea dintre Cargo şi “Corala Teofana” pentru un album de colinde şi obiceiuri de iarnă, unde Kempes demonstrează, încă o dată, că este “o voce mare” în orice context.
Ca urmare, popularitatea sa creşte constant, problemele interne fiind păstrate departe de ochii publicului. De altfel, Kempes a declarat ulterior că “singurul loc unde mă simţeam bine era scena”.
În anii următori, disensiunile din sânul formaţiei se accentuează, apar divergenţe şi din cauza direcţiei muzicale care, pentru Ovidiu Ioncu Kempes, are o factură din ce în ce mai “comercială” părăsind stilul care a consacrat trupa. Dar, cu profesionalismul care-l caracterizează, reuşeşte o interpretare remarcabilă şi pe albumul “Ziua Vrăjitoarelor”, apărut în 1998. Discografia este completată de “Colinde” (MediaPro Music 2000, MC/CD) şi Cargo BoxSet, care include albumele “Povestiri din gară”, “Destin” şi “Ziua Vrăjitoarelor”.
Kempes se căsătoreşte, aşteaptă primul copil şi, cu toată cariera strălucită, popularitatea şi numărul foarte mare de fani care vin la concertele Cargo, îşi dă seama că nu poate întreţine decent o familie. Oricum, relaţiile cu cel sau cei care decideau aceste lucruri în trupă, nu mai erau decât strict profesionale. Singurul lucru care l-a făcut să suporte de-a lungul anilor această stare de fapt a fost muzica şi întâlnirea cu publicul, cel care aşteaptă revenirea artistului ca pe un miracol.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.