Marirea sanilor, la indemana oricui?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 20.02.2013 17:45 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Dacă natura nu v-a înzestrat cu nişte sâni simetrici, sensuali şi estetici, iar încrederea de sine dispare încet dar sigur, implantul mamar vă poate îmbunătăţii considerabil imaginea aspectului dumneavoastră fizic. O schimbare este oricând binevenită, cu atât mai mult cu cât este şi necesară, dar oare toate femeile pot apela la chirurgia estetică?
Cine este candidatul ideal pentru intervenţia de implant mamar?
Operaţia de chirurgie estetică se poate realiza cu succes dacă starea fizică generală este bună. În general, orice femeie poate să-şi facă o intervenţie de mărire a sânilor, mai puţin pacientele care sunt însărcinate sau care prezintă cancer la nivelul sânului. De asemenea, dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, recomandă ca după terminarea alăptării, pacienta să aştepte 3-4 luni până la intervenţia de mărire a sânilor:

”este important ca în momentul în care o persoană se decide să apeleze la operaţia de mărire a sănilor, să discute în prealabil cu chirurgul pe care şi l-a ales şi să-i împărtăşească aşteptările sale în urma acestei intervenţii şi să urmeze îndeaproape sfaturile acestuia. Personalul medical poate oferi informaţii şi recomandări obiective, astfel încât pacienta să opteze în cunoştinţă de cauză pentru varianta care i se potriveşte cel mai bine. Trebuie precizat faptul că implanturile mamare sunt de diferite tipuri şi forme iar metodele de realizare a intervenţiei sunt şi ele multiple. Orice decizie se va lua în final, va fi de comun acord cu pacienta”.

Candidatul ideal pentru intervenţia de chirurgie estetică trebuie să fie în primul rând apt din punct de vedere medical, să fie stabil mental şi emoţional, de preferat nefumător, auto-motivat, cu aşteptări realiste asupra rezultatului intervenţiei pe care şi-o doreşte, şi nu în ultimul rând, foarte bine informat despre riscurile, complicaţiile şi măsurile pre şi post operatorii.

”În prezent, cele mai multe intervenţii de mărire a sânilor se realizează printr-o incizie la nivelul şanţului inframamar, dar există şi varianta periareolară. Ca locaţie, implantul poate fi situat submuscular sau subglandular. Implantul cu gel siliconic este cel mai utilizat, reprezentând cea mai bună alegere, deoarece e apropiat la palpare de un sân natural, este elastic, dar nu îşi schimbă forma şi modelul, nu se scurge, chiar dacă, dintr-un motiv oarecare, s-ar produce o fisură în implant”, a mai declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Niţescu.

Ce presupune intervenţia de mărire a sânilor?
Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să vă programaţi la o consultaţie. Urmează un examen local, măsurători şi simulare computerizată, stabilirea indicaţiei chirurgicale, realizarea unui set de analize şi în final, programarea intervenţiei.
Operatia de mărire a sânilor se efectuează sub anestezie generală şi constă în crearea unui "buzunar" despărţitor în care se introduce implantul - sub glanda mamară sau sub muşchi. În timpul operaţiei, pacienta va primi perfuzie cu antibiotic pentru prevenirea infecţiilor. După operaţie, pacienta va rămâne sub supraveghere medicală încă 12 ore, după care va putea fi externată. Timp de 2 luni este recomandat să poarte o bustieră specială, să evite expunerea la soare sau solar, precum şi efortul fizic.
De reţinut este faptul că doctorul chirurg este cel care stabileşte succesul unei intervenţii de mărire a sânilor, el fiind cel care decide opţiunea de introducere a protezei şi tipul de implant potrivit corpului dumneavoastră.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.