Matthias Lange, neamtul de la Rezident Ex

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 25.07.2012 18:35 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Fost component al grupurilor Chalanger, Second Skin, Woodoo Kiss şi muzician de studio. Membru fondator al grupului METALIUM, cu o mare influenţă asupra stilului şi sound-ului formaţiei, prin rifurile sale pline de energie şi pasajele de o mare tehnicitate şi rafinament,se spune în prezentarea oficială a supergrupului Rezident Ex, care va concerta la Zilele Timişoarei. Istoria METALIUM este strâns legată de Matthias Lange şi este definitorie pentru cariera lui.
METALIUM este unul din grupurile de succes din Germania care, încă de la albumul de debut, „Milenium Metal-Chapter One“, apărut în 1999, s-a plasat pe cele mai înalte poziţii în Media Control Entry Germany. Cu “State of Triumph-Capitel Zwei”, METALIUM a obţinut consacrarea în faţa criticilor şi a publicului. Line-up-ul original, cu Henning Basse (vocal), Matthias Lange (chitară), Lars Ratz (bass) a fost completat cu Paul Morris (clape), fost Rainbow, care a preluat şi o parte a aranjamentelor orchestrale.
Povestea de succes a grupului continuă cu albumul “Hero Nation-ChapterThree” şi atinge o nouă treaptă artistică, la care participă alţi doi muzicieni de marcă: Don Airey (Ozzy Osbourne, Whitesnake, Black Sabbath) şi Kenn Hensley (Uriah Heep). În tot acest timp, pe lângă participarea la festivaluri internaţionale de prestigiu şi turnee în Germania, Metalium are două turnee europene. Urmează albumul “As One-Kapitel vier”, cu acelaşi line-up şi colaborarea cu o “prinţesă” a metalului japonez, Sakeo Kitamae. O combinaţie de rafinament între metal progresiv şi atmosferă, care plasează trupa în primele linii ale Power Metal Scene din Germania.
Activitatea METALIUM continuă cu două DVDuri live, “Metalian Attack-Part Two”, şi cel de-al şaselea album, “ Nichts Rückgänghig zu Machen”, cu rezonanţă în presa de specialitate.
În 2008 apare albumul „Incubus“, iar renumele formaţiei şi al membrilor săi este subliniat de invitaţia de a participa cu piese la diverse albume tribute, dintre care amintim: Tribute to Accept, Tribute to Scorpions, Tribute to Helloween, Tribute to Uriah Heep, Tribute to ABBA.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.