Mega-cutremur cu milioane de victime, cat de curand

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.08.2012 20:04 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Pentru omul de ştiinţă scoţian Iain Stewart este doar o chestiune de timp până când un imens cutremur de pământ va lovi un mare oraş şi va provoca pagube fără precedent în istoria umană, de ordinul milioanelor de oameni.
La Brisbane, geologul şi universitarul a anunţat această predicţie sinistră în timpul unei alocuţiuni la o conferinţă internaţională de geologie. El a explicat că, după părerea lui, riscul de catastrofă este argumentat de numărul crescător al mega-oraşelor construite mai ales în apropierea faliilor seismice majore.
De fapt, numeroasele aglomerări urbane nu au ocolit faliile seismice pentru că în general condiţiile de viaţă sunt excelente, cum ar fi accesul la apă şi sunt de cele mai multe ori înconjurate de câmpii ideale pentru agricultură.
Chiar dacă, în zilele noastre, cutremurele pot fi mai puţin distructive din cauza regulilor îmbunătăţite de ridicare a construcţiilor, cutremurele provoacă mai multe victime în astfel de aglomerări urbane.
Conform lui Iain Stewart, spune 7sur7.be, oamenii se pun singuri în situaţii periculoase, care pot fi fatale. Toată lumea ştie, spre exemplu, că oraşul american San Francisco este sub ameninţarea unui cutremur major într-un viitor foarte apropiat, dar oraşul continuă să crească, înmulţindu-se astfel şi numărul de potenţiale victime.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.