Muzica Banatului / Ioan Doru Banatean

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.12.2012 17:29 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Ioan Doru Bănăţean este solist profesionist de muzică uşoară, DJ şi chitarist cu o experienţă profesională de aproape 25 ani şi lucrează la Selgros de 8 ani.

S-a născut la 15 noiembrie 1965, în Timişoara, într-o familie modestă şi muncitoare, cu părinţi nevăzători, amândoi lucrând la cooperativa de invalizi Progresul timp de 25 ani.
Talentul muzical vine desigur de la părinţi care,deşi nevăzători, au activat în orchestra cooperativei, tatăl ca baterist-percuţie, iar mama - coristă.
Mai are un frate mai mare cu 5 ani, care a ales altă cale în viaţă.
De la 6 ani,la insistenţa tatălui, Ioan Doru Bănăţean a început cursurile de chitară la Clubul C.F.R. din Timişoara, sub îndrumarea profesorului Adrian Popescu.
Încă din şcoala generală şi dinn liceu a participat la multe concursuri-festivaluri, unde a obţinut numeroase premii, la fel şi în armată, unde a activat în orchestra unităţii militare din Lugoj şi apoi în Timişoara, după armată, unde a activat ca şi corepetitor la clubul Tehnolemn. Acolo a înfiinţat o trupă de muzică rock, a compus multe melodii şi texte.
Au urmat serile distractive din cadrul discotecii Tehnolemn, a cântat în mai multe restaurante din Timişoara, dar şi cu munca de zi cu zi, de la fabrica de tramvaie, până la COMTIM.
S-a căsătorit la 21 de ani cu Daniela şi de atunci au apărut 2 urmaşi, Daniel-Doru, de 25 ani, cu facultate, master în kinetoterapie-masaj, în acelaşi timp la şcoala de DJ şi inginerul de sunet, mixaj şi autorul multor melodii-cover şi melodii proprii, precum şi Alexandru-Ioan, de 14 ani, elev în clasa a 8-a, cu pasiune spre teologie.
În 2002, a plecat vreme de aproape un an să cânte la un hotel de 5 stele în Vietnam-China, împreună cu doi prieteni foarte buni, familia Groza.
De la profesorul de chitară şi nu numai, a învăţat cinci lucruri importante în viaţă: disciplina, caracter, punctualitate, calitate şi seriozitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.