Muzica Banatului: Sebastian Spanache Trio

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 15.02.2014 11:16 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Grupul timişorean Sebastian Spanache Trio a intrat in studioul de inregistrari, unde pregateşte cel de-al doilea album oficial, numit „A Pasha’s Abstinence”.

Cd-ul va fi unul conceptual şi va conţine 8 piese, compoziţii proprii, piese care, in cea mai mare parte, au fost compuse special pentru acest album.
Sunt piese mai vechi, cu care trioul a debutat in toamna lui 2011, inregistrand şi un material promoţional/demo, oferit gratuit la primul concert al grupului, in 17 decembrie 2011.
„A Pasha’s Abstinence” va beneficia de un turneu european la inceputul lunii aprilie, turneu care va avea opriri in oraşe europene importante pentru scena internaţionala de jazz, precum şi un mic turneu naţional, cu opriri in Bucureşti, Cluj şi Timişoara.
Cd-urile fizice vor putea fi achiziţionate in cadrul concertelor de lansare, urmand ca mai apoi, sa apara şi in magazinele de specialitate.

Momentan, cei trei sunt in tratative cu un label din Italia, care s-a aratat interesat de producerea acestui material.
„A Pasha’s Abstinence” va beneficia de o sumedenie de invitaţi, cu renume internaţional.

Joanna Kucharczyk – vocal. Joanna locuieşte in Varşovia (Polonia) şi activeaza de multa vreme pe scena de jazz poloneza.
Momentan face parte din grupul electro-acustic Private Silence şi conduce propriul sau cvartet – Joanna Kucharczyk Quartet – cvartet care a lansat in toamna anului trecut albumul de debut, intitulat „More” şi care poate fi ascultat integral aici: https://soundcloud.com/jazzsoulpl/sets/joanna-kucharczyk-quartet-more .
Joanna a caştigat anul trecut premiul pentru „Cel mai bun solist vocal” in cadrul Concursului Internaţional Johnny Raducanu de la Braila, concurs in care Sebastian Spanache Trio a caştigat Marele Premiu – Trofeul Johnny Raducanu.

Alex Simu – clarinet sopran. Nascut la Bucureşti, la varsta tanara de 22 de ani, a inceputul studiul la Prince Claus Conservatory in Gronigen, Olanda.
Urmand o cariera internaţionala a continuat studiile la Conservatorul din Amsterdam şi Manhattan School of Music in New York.
2010 albumul de debut cu Arifa “Beyond Babylon” a fost votat ca cel mai bun disc de world music produs in Olanda.
Membru al Orchestrei Europene de Jazz 2009 şi distins cu bursa EJO.
Premiul I in 2008 la Dutch Jazz Competition cu finala la North Sea Jazz (Rotterdam).

George Dumitriu – chitara. Chitaristul bacauan George Dumitriu, rezident in Amsterdam, a studiat arta jazz-ului in Olanda şi in New York cu muzicieni recunoscuţi pe plan internaţional.
A participat la evenimente importante, de menţionat Cairo Jazz Festival, Skopje Jazz Festival, Jazzkaar Tallin (Estonia), Jazzycolors (Paris), Ljubljana Jazz Festival, 12Points Festival Dublin.
Experimenteaza fuziuni de genuri muzicale şi procesare electronica cu Kaja Draksler Acropolis Quintet şi in duo cu caştigatoarea Montreux Jazz Vocal Competition 2010, Sanem Kalfa.
Activeaza ca lider al propriului trio - DUMItRIO - cu care urmeaza sa lanseze albumul „Future Nostalgia”.

Piesa care da titlul albumului va beneficia şi de un cvartet de coarde, format din angajaţi ai Filarmonicii Banatul: Catalina Trinca – vioara, Otilia Mariţa – vioara, Iuliana Birtea – viola şi Lidia Cosmin – violoncel. Conceptul acestui album este redat de introducerea foarte subtila a elementelor muzicii traditionale otomane in muzica celor trei muzicieni, o cultura care a influenţat atat de puternic muzica tradiţionala romaneasca cat şi cultura romaneasca in sine.

Sebastian Spanache Trio a luat naştere in a doua jumatate a anului 2011 şi este format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabas, chitara bas) şi Radu Pieloiu (tobe, percuţie).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.