O viata sexuala implinita inseamna o familie fericita

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 22.12.2011 18:45 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Bărbaţii care au raportat o fermitate optimă a erecţiei şi s-au declarat complet satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală sunt mai sănătoşi şi au o viaţă mai fericită faţă de cei care au raportat erecţii sub optime şi o satisfacţie scăzută faţă de experienţele lor sexuale.Bărbaţii din prima categorie au recunoscut că sexul are un impact pozitiv asupra calităţii vieţii şi a stării lor de sănătate făcăndu-i să se simtă iubiţi şi apreciaţi. Sunt concluziile cheie ale studiului SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) desfăşurat în 9 ţări din Europa Centrală şi de Est, Israel şi Turcia.

Un obiectiv important al cercetării a fost şi evaluarea stării de bine a bărbaţilor, atât fizică, cât şi emoţională. Dovada existenţei unei legături între aceşti factori, satisfacţia sexuală şi fermitatea erecţiei este furnizată de rezultatele cercetării SHOW (Sexual Health and Overall Wellness) care a inclus bărbaţi şi femei din Cehia, Ungaria, Israel, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Turcia şi Ucraina. Cercetarea condusă de Harris Interactive în numele şi sponsorizată de Pfizer, a colectat date rezultate din chestionarea a 1.893 bărbaţi şi a 1.887 femei activi sexual.

Cercetarea SHOW a dezvăluit o asociere clară între satisfacţia legată de viaţa sexuală şi perspectiva generală asupra vieţii: 40% dintre bărbaţii care sunt ‘foarte sau complet satisfăcuţi' cu viaţa lor sexuală declară că au, de asemenea, un sentiment general de bine, în timp ce doar 12% dintre bărbaţii care nu sunt sau sunt parţial satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală au declarat acelaşi lucru legat de sentimentul general de bine. În concordanţă, un număr semnificativ mai mare de bărbaţi cu fermitate optimă a erecţiei percep că sexul are un impact pozitiv asupra perspectivei generale în viaţă comparativ cu bărbaţii care au raportat erecţii sub optime (40% vs. 26%).

Mai mult, 54% dintre bărbaţii care au raportat o fermitate optimă a erecţiei au declarat că sexul este benefic pentu starea lor de sănătate, în timp ce doar 40% dintre bărbaţii care au raportat erecţii sub optime împărtăşesc aceeaşi convingere. Acelaşi lucru este valabil şi pentru bărbaţii care s-au declarat ‘foarte sau complet' satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală: 59% dintre aceştia consideră sexul ca fiind benefic pentru sănătate în timp ce doar 43% dintre bărbaţii care s-au declarat ‘oarecum/deloc satisfăcuţi' cu viaţa lor sexuală consideră că sexul este benefic pentru sănătate. Fără a fi surprinzător, 42% dintre bărbaţii care s-au declarat ‘complet/foarte satisfăcuţi' cu viaţa lor sexuală descriu starea lor de sănătate ca fiind ‘excelentă sau foarte bună' în comparaţie cu doar 15% dintre bărbaţii care s-au declarat ‘oarecum/deloc satisfăcuţi' cu viaţa lor sexuală.

Viaţa de familie reprezintă cea mai înaltă prioritate atât pentru bărbaţi (73% în strânsă legătură şi cu starea generală de sănătate), cât şi pentru femei (82%). Bărbaţii care s-au declarat ‘complet' sau ‘foarte satisfăcuţi' cu fermitatea erecţiei sunt semnificativ mai satisfăcuţi de viaţa de familie comparativ cu cei care s-au declarat ‘deloc' sau ‘oarecum satisfăcuţi' (62% vs. 26%). De asemenea, 76% dintre bărbaţii care s-au declarat ‘complet' sau ‘foarte satisfăcuţi' cu viaţa lor sexuală declară, în acelaşi timp, că sunt ‘complet' sau ‘foarte satisfăcuţi' cu viaţa lor de familie comparativ cu doar 19% dintre bărbaţii care s-au declarat ‘oarecum' sau deloc satisfăcuţi cu viaţa lor sexuală.

38% dintre bărbaţii care au raportat o fermitate optimă a erecţiei afirmă că sexul îi face să se simtă iubiţi şi apreciaţi comparativ cu un număr semnificativ mai mic de bărbaţi (25%) care au raportat erecţii nesatisfăcătoare. Printre bărbaţii care sunt ‘complet/foare satisfăcuţi' cu viaţa sexuală în cadrul unei relaţii bazate pe dragoste, 47% afirmă că sexul îi face să se simtă iubiţi şi apreciaţi, comparativ cu doar 21% dintre bărbaţii care sunt ‘deloc' sau ‘oarecum satisfăcuţi' cu viaţa sexuală în cadrul unei relaţii bazate pe dragoste.

Având în vedere importanţa unei vieţi sexuale satisfăcătoare şi a unei fermităţi optime a erecţiei pentru sentimentul perceput de fericire, sănătate şi bunăstare, aşa cum a fost ilustrat mai sus, este remarcabil faptul că 58% dintre bărbaţi şi 64% dintre femei nu sunt pe deplin mulţumiţi de viaţa lor sexuală. De asemenea, o treime dintre bărbaţi au raportat o fermitate sub optimă a erecţiei. 28% dintre femei şi 36% bărbaţi au declarat că în ultimele 4 săptămâni nu au avut parte de un număr satisfăcător de raporturi sexuale.

După cum arată aceste rezultate, lipsa unei fermităţi optime a erecţiei şi a unei vieţi sexuale satisfăcătoare poate avea consecinţe serioase atât asupra încrederii în sine şi în propria sexualitate a bărbaţilor, cât şi asupra relaţiilor, a vieţii de familie şi a sănătăţii lor fizice şi psihice. Prin urmare, este crucial să încurajăm bărbaţii cu erecţii şi/sau experienţe sexuale sub optime să caute sprijin la profesioniştii din domeniul medical pentru a identifica alternative de ameliorare a condiţiei lor medicale. Asfel, bărbaţii vor avea şansa de a contribui proactiv la îmbunătătirea perspectivei generale asupra vieţii şi a stării lor de sănătate. Auto-diagnosticarea şi auto-medicarea în cazul disfuncţiei erectile poate fi foarte periculoasă deoarece nu există doar riscul unei medicaţii greşite sau contrafăcute, este necesar ca un medic să excludă posiblitatea ca incapacitatea de a obţine o fermitate optima a erecţiei să fie cauzată de o condiţie medicală de fond precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.