Omul care a renuntat la bani

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 23.04.2012 16:10 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

James Daniel Shellabarger este un american, de 51 de ani, care locuieşte într-o peşteră din Utah din 2000, când a încetat definitiv să folosească banii.
Daniel nu are nici loc de muncă şi nici cont bancar şi a refuzat chiar şi orice subvenţie de la guvern. A renunţat, de asemenea, şi la lucrurile care au legătură cu trecutul: casa, documentele de identitate, permisul de conducere şi chiar numele, acum numindu-se "Suelo" ("teren" în spaniolă ).
Suelo locuieşte în canioanele din Utah (vestul SUA), trăind cu alimente adunate din sălbaticie, fie din pubele, peşte sau recuperează animale mici. Acceptă donatii de alimente, dar refuză orice formă de comerţ, precum şi trocul.
Omul nu trăieşte însă retras de lume. Are un site şi un blog , pe care postează de la un calculator dintr-o bibliotecă publică şi unde explică: "Filozofia mea este să folosesc doar ceea ce este oferit gratuit sau aruncat (...) Pur şi simplu am obosit să consider reală credinţa cea mai răspândită în lume şi care se numeşte banul! Am obosit să fiu ireal(...).", scrie el.
Mark Sundeen, autor al unei cărţi despre Daniel Suelo (Omul care a renunţat la bani), a declarat că nu se aşteaptă ca toată lumea să-l imite, dar speră că, într-o zi, banii să nu mai fie de actualitate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.