Pana in 2030, cel putin un roman din 10 va suferi de diabet zaharat

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 12.04.2013 14:12 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Diabetul zaharat este a 5-a cauză de deces la nivel mondial, reducând în medie speranţa de viaţă a persoanelor afectate cu 10%, comparativ cu persoanele sănătoase.
Principala problemă a persoanelor cu diabet zaharat este controlul glicemic, studiile observaţionale arătând că doar o parte dintre pacienţi reuşesc să atingă ţintele HbA1c impuse de cei care îi tratează, adică HbA1c < 7%.
Se ştie însă că fiecare reducere cu 1 punct procentual a HbA1c scade riscul de complicaţii macro şi microvasculare , ce cresc riscul de deces al pacientului.
În România, peste 800.000 de persoane suferă de diabet zaharat, estimându-se că până în 2030 numărul acestora va reprezenta aproape 11,1% din populaţie.
Aproximativ 115.000 de pacienţi au inclusă în schema de tratament insulinoterapia.
Peste 7 milioane de persoane cu diabet zaharat din 120 de ţări se tratează astăzi cu insulina glargin, fiind cea mai prescrisă şi studiată insulină din lume.
Insulina glargin asigură controlul glicemic pe parcursul întregii zile, printr-o singură administrare la 24 de ore, având risc scăzut de hipoglicemie. În România, insulina glargin aniversează anul acesta 10 ani de la lansare.
Potrivit datelor Federaţiei Internaţionale de Diabet, numărul pacienţilor cu diabet din toată lumea este de 371 de milioane.
La fiecare 5 secunde o persoană este diagnosticată cu diabet şi la fiecare 10 secunde o alta moare din cauza acestei afecţiuni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.