S-a gasit sora geamana a Pamantului

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 17.10.2012 18:44 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

O exoplanetă de mărimea Pământului a fost găsită lângă Alpha Centauri B, una dintre cele mai apropiate stele de Soare, conform unui studiu publicat în revista Nature.
Sora geamănă a Pământului capabil să găzduiască apă în stare lichidă pe suprafaţa sa şi, astfel, o formă potenţială de viaţă, este un pas mai departe în această căutare, spun autorii.
Noua exoplanetă ar putea fi prea aproape de stea ca să fie locuibilă, dar este cea mai apropiată descoperită vreodată.
Identificarea de către o echipă condusă de Xavier Dumusque, de la Observatorul din Geneva, este un tur de forţă impresionant care permite a spera la descoperirea unei alte planete similare cu Terra, în vecinătatea Alpha Centauri, poate chiar ceva de locuit.
Folosind un spectrograf HARPS al Observatorului European Austral (ESO) din Chile, astronomii au reuşit să "acumuleze mai mult de 450 de măsurători pe o perioadă de mai mult de trei ani", au declarat cercetătorii de la Universitatea Pierre şi Marie Curie.
O analiză atentă a diferitelor semnale primite de la steaua Alpha Centauri B a relevat semnalul unei planete care orbitează la fiecare 3,2 zile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.