Statuia lui Hristos de la Rio de Janeiro a ramas fara un deget...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 19.01.2014 18:32 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Statuia lui Hristos, cu braţele intinse, de la Rio de Janeiro, principala atracţie turistica din Brazilia, a fost lovita de fulger in timpul unei furtuni violente şi a pierdut o parte dintr-un deget.
Şeful sanctuarului care este considerat una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, Osmar Raposo, a declarat ca statuia inalta de 38 de metri, de pe varful Muntelui Corcovado, la 710 metri deasupra celebrelor plaje din Rio, va fi restaurata la inceputul lunii februarie, potrivit site-ului G1.
Imagini luate cu elicopterul şi difuzate pe G1 arata ca jumatate din degetul mare drept al statuii a fost spart de fulger.
Institutul Naţional pentru Cercetari Spaţiale (INPE) a declarat ca mai mult de 40.000 de fulgere au iluminat cerul statului Rio in timpul furtunii care a durat trei ore şi a dezradacinat zeci de copaci şi a inundat mai multe strazi.

Cristo Redentor (Cristos Mantuitorul) este un monument in Rio de Janeiro (Brazilia), amplasat la sud de oraş, pe muntele Corcovado, in padurea Tijuca.
Monumentul a fost planificat cu ocazia aniversarii de 100 de ani de la declararea independenţei Braziliei, schiţele fiind intocmite de inginerul Heitor Silva Costa.
Din motive financiare, numai dupa zece ani a inceput construcţia lui.
Cu sprijinul Franţei şi Vaticanului s-a reuşit realizarea proiectului şi sfinţirea statuii la data de 12 octombrie 1931.
Edificiul are o inalţime de 30 metri, impreuna cu soclul 38 de metri, laţimea la nivelul braţelor 28 metri şi o greutate de 1145 tone.
In soclu se afla o capela unde pot intra 150 de persoane, mulajul (modelul) din ghips a fost efectuat de sculptorul francez Paul Landowski.
Materialul de construcţie este compus din beton armat, acoperit cu un strat de mozaic.
Monumentul este folosit de biserica catolica la diferite aniversari ca loc de pelerinaj.
In oraşul bolivian Cochabamba a fost amplasat un monument asemanator, care depaşeşte cu 8 m inalţimea monumentului brazilian.
In prezent, in Brazilia şi Portugalia exista mai multe copii ale statuii.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.