Va fi sau nu Apocalipsa pe 21.12.2012?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 24.09.2012 19:26 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Fenomenul 2012 este numele general al unor convingeri, mituri şi prejudecăţi despre destinul omenirii, conform cărora rasa umană îşi va găsi sfârşitul sau va suferi o mare transformare la/după 21 decembrie 2012.
Multe grupuri antice şi moderne maya cred că universul a fost reînnoit de patru ori până astăzi. Prima dată a fost pentru a se realiza viaţa umană din cea animală; a două reînnoire a produs un popor din lut care s-a transformat în cele din urmă în insecte (cum ar fi furnicile şi albinele); a treia reînnoire ar fi dat naştere la maimuţe, iar a patra oară ar fi apărut adevărata fiinţă umană. Fiecare încercare prealabilă de creare a omului ar fi fost încheiată de diferite catastrofe care au regenerat universul. Aceste poveşti variază în funcţie de ce grup maya povesteşte: animalele au fost aproape distruse de un potop, oamenii din lut au fost aproape distruşi de o inundaţie şi apoi de un incendiu la scară mondială, în timp ce oamenii maimuţă au fost distruşi de propriile lor unelte şi atacaţi de animalele lor.
Calendarul maiaş, bazat pe calcule astronomice, arată că sfârşitul unui mare ciclu de 5.200 ani va fi la 21 decembrie 2012. Deşi nu există dovezi substanţiale că maiaşii antici considerau data ca fiind una semnificativă, mulţi oameni au postulat că acestă dată ar fi „sfârşitul lumii şi al universului” din perspectiva maiaşă, alţii cred că data simboliza pentru mayaşi doar „venirea unor mari schimbări”.
Conform unui articol de pe canalul TV National Geographic, Andreas Fuls a arătat că în calendarul mayaş a fost greşit transpus în calendarul iulian, aşa că „sfârşitul” calendarului va întârzia vreo două sute de ani, mai precis până în anul 2208. Problema este complicată suplimentar de faptul că mayaşii nu foloseau un singur calendar, ci patru calendare.
Lângă localitatea franceză cu 200 de locuitori Bugarach din departamentul Aude se adună din ce în ce mai mulţi credincioşi New Age care cred că într-un munte din apropiere se află o navă spaţială extraterestră care se va ridica şi-i va salva în ziua Apocalipsei - 21 decembrie 2012.(wikipedia)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.