Vom fi toti vegetarieni in 2050?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 15.09.2012 12:54 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Nu eşti încă fan al tofu? Şi totuşi, se pare că va trebui să te obişnuieşti până prin ... 2050.

Conform unui raport al ONU, locuitorii planetei trebuie să reducă de acum încolo la modul cel mai drastic consumul de carne.
Carnea reprezintă în prezent aproximativ 20 % din alimentaţia mondială, procent care trebuie redus la doar ... 5 %, în următorii 40 de ani.
După calculele realizate de specialişti, aceasta ar fi singura modalitate prin care se va preveni o criză alimentară fără precedent a pământenilor, care vor fi cu cel puţin 2 miliarde de guri mai mult de hrănit în 2050.
Trebuie găsită o cale de produce mai multe alimente folosind aceleaşi resurse de care se dispune şi în prezent şi se consideră că doar dieta vegetariană ar putea reduce consumul de apă, mai mic cu de la 5 până la 10 ori decât la alimentele de origine animală.
ONU consideră necesar creşterea producţiei de alimente cu 70 % pînă la jumătatea secolului, ceea ce înseamnă o presiune suplimentară asupra resurselor de apă şi aşa destul de solicitate.
Dacă nu ai aflat încă, tofu este un aliment natural tradiţional în Orientul Îndepărtat, în special China.
Tofu are în compoziţie boabe de soia, apă şi produse de coagulare şi se produce prin închegarea laptelui de soia şi scurgerea sa ulterioară similară producerii brânzeturilor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.