Vrei un Air Strato?...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 12.02.2014 12:21 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

ARCA dezvolta o aeronava fara pilot, de inalta performanţa, primul prototip fiind finalizat şi gata pentru teste.
Aeronava are numele Air Strato şi face parte dintr-o familie mai mare de aparate automate, care vor indeplini misiuni variate pentru ARCA şi partenerii sai.
Air Strato este versiunea cea mai mare, avand o anvergura de 16 m şi este destinata zborului stratosferic la o altitudine de 18 km.
Aeronava este propulsata cu motoare electrice şi are o autonomie de 7 ore, folosind numai bateriile interne şi de trei zile cu panouri solare.
Poate transporta o sarcina de 30 kg la altitudinea menţionata, echipamentul variind in funcţie de misiune.
Echipamentul poate fi inlocuit cu containere suplimentare de baterii pentru misiuni avand o durata mai mare.
Prototipul 2 este in construcţie şi are tren de aterizare escamotabil şi avionica imbunataţita.
A doua versiune a lui Air Strato are o anvergura mai mica, un plafon de zbor redus, dar o viteza şi sarcina utila mai mari.

”Activitaţile noastre, dar şi ale partenerilor, necesita zboruri stratosferice, iar baloanele solare şi cu heliu pe care le-am folosit pana in prezent, deşi pot zbura mai sus cu sarcini utile mai mari, sunt mai costisitoare şi dependente de condiţiile meteo şi zonele de siguranţa aeriana alocata. Air Strato poate prelua multe misiuni, mult mai ieftin. Va uşura activitatea noastra aerospaţiala, dar ne va şi extinde foarte mult capabilitaţile” - spune Dumitru Popescu, preşedintele ARCA.

Dupa incheierea cu succes a testelor, ARCA va oferi şi o versiune comerciala, care va fi disponibila in Romania doar pentru mediul privat.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.