104 ani de la nasterea lui Ciolac, fostul capitan al Ripensiei

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 10.08.2012 13:37 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Ghiţă Ciolac, născut la data de 10 august 1908 în comuna timişeană Comloşu Mare, a fost căpitanul echipei de aur a Ripensiei, evoluând timp de 10 ani în tricoul galben-roşu.În această perioadă, Ciolac îşi înscrie numele în dreptul tuturor trofeelor cucerite de ˝Ripi˝ , devenind conducătorul unui atac legendar, se spune pe siteul Ripensiei Timişoara.

Considerat jucătorul de fotbal cel mai refractar faţă de tentaţiile vedetismului, Gheorghe Ciolac a adunat 116 apariţii în tricoul Ripensiei, marcând 46 de goluri în Divizia A. S-a stins din viaţă în anul 1965, la doar 57 de ani, fiind înmormântat în Cimitirul Mătăsarilor, din Timişoara.
Gheorghe Ciolac a urmat studiile la liceul ˝C.D. Loga˝ şi la Şcoala Superioară de Comerţ din Timişoara, fiind ulterior angajat contabil la Primăria Timişoara, loc în care a lucrat până la sfârşitul vieţii.
Încă de la o vârstă fragedă, Ciolac începe să practice fotbalul la echipa de pitici a Politehnicii, urmând ca timp de 6 ani să evolueze pentru Banatul. În 1930, alături de coechipierul său Ştefan Dobay, trece la Ripensia, unde, timp de 10 ani, îşi înscrie numele în dreptul tuturor trofeelor cucerite de ˝Ripi˝ , devenind conducătorul unui atac legendar.
Selecţionat de 24 de ori în echipa naţională, îşi trece în cont 13 goluri şi un hat-trick memorabil realizat într-o partidă cu Bulgaria, mai adaugă ripensiatimisoara.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.