350 de timisoreni la Crosul Tineretului

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.05.2012 12:49 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Ediţia a doua a Crosului Tineretului a fost o reuşită din toate punctele de vedere. Circa 350 de participanţi s-au adunat la start şi au dat o tură de 2 kilometri prin centrul oraşului.Tinerii au fugit pentru sport, pentru sănătate, dar şi pentru premiile puse la bătaie de organizator, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.

La băieţi, s-a impus Constantin Gabriel Mîneran, care anul trecut termina al doilea. El a terminat traseul în mai puţin de 7 minute. Sportiv la CSU, Mîneran este un specialist al probelor de semimaraton şi maraton, însă astăzi s-a descurcat de minune într-o probă mult mai scurtă. "A fost neobişnuit pentru mine, eu dau randament pe distanţele mai mari, însă mă bucur că am reuşit să termin primul. le mulţumesc profesorilor Grozescu şi Mircea Kiss, care m-au susţinut de mult timp", a spus câştigătorul, în vârstă de 25 de ani. Podiumul probei de băieţi a fost completat de Andrei Bărbuţ şi Daniel Bejenaru.

În competiţia fetelor, cea mai rapidă s-a dovedit a fi o fostă baschetbalistă, actuală atletă, Larisa Gancea. Sportiva pregătită de Marcel Grigorescu a fost urmată de Ana Rus şi Diana Frinţescu. "Particip la probele de semifond, 1.500 şi 800 de metri, astfel că nu mi-a fost greu să mă acomodez pe acest parcurs. Eu am început cu baschetul, un sport colectiv, dar în ultimul timp m-am specializat pe atletism, fiind legitimată la LPS Banatul", a spus Larisa.
"Ziua nationala a tineretului" în România, a fost instituită prin Legea 425/25.X.2004. Cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului.

Partenerii acestui cros organizat de DJST Timiş sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Clubul Sportiv Municipal, Organizaţiile neguvernamentale pentru Sport şi Tineret, Consiliul Judeţean al Elevilor.
Premiile au fost consistente: treninguri pentru primii 3 clasaţi, tricouri pentru toţi participanţii, stickuri şi vaucere la tenis de câmp pentru primii 10 clasaţi, precum şi o excursie la Chevereş pentru podiumul feminin.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.