40 de ani de la castigarea primului titlu national la rugby

Scris de Titus Balan | Publicat in 12.06.2012 19:14 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara serbează azi, 12 iunie 2012, 40 de ani de la cea mai mare performanţă obţinută de vreo echipă din oraşul de pe Bega în sportul cu balonul oval. RCM Timişoara câştiga pe 12 iunie 1972 titlul de campioană a României, fiind prima echipă ”din provincie” care reuşea această performanţă,iar acum, după 40 de ani, istoria se poate repeta.

“Trecătorule, opreşte-te un moment şi înclină-te în faţa uşii căminului unde trăiesc perlele rugby-ului românesc” stătea scris la intrarea în căminul studenţesc unde îşi aveau ”domiciliul” sportivii timişoreni, în Complexul studenţesc din Timişoara.
Numele care au intrat în istoria sportivă a capitalei Banatului: Duţă, Szasz, Cândrea, Peter, Suciu, Gheţu, Iacob, Ceauş, Tătucu, Nedelcu, Vollman, Răşcanu, Priess, Ionică, Ene, Malancu, Neiss, Popovici, Vlad, Ioniţă, Arsene.
Site-ul oficial al team-ului bănăţean titrează: ”Eroii din 1972 pe care îi sărbătorim astăzi, au clădit in jurul lor legende care i-au transformat în nemuritori: Se spune ca in acea zi de 12 iunie, clopotele Catedralei din Timisoara au bătut o dată în plus, iar a doua zi la poarta căminul unde stăteau majoritea rugbiştilor, pe un panou se putea citi: <<Trecătorule, opreşte-te un moment şi înclină-te în faţa uşii caminului unde trăiesc perlele rugby-ului românesc>>, autorul fiind studentul de atunci Nicolae Benga.
Astăzi, stadionul de rugby din Timişoara poartă numele lui Gheorghe Răşcanu, iar gradiniţa PP 24, pe cel al lui Mihai Suciu. Rugby-ul e parte din Timişoara datorită lor şi a suporterilor ce nu i-au lasat uitaţi. Datoria noastră este de a duce memoria lor şi tradiţia mai departe, cu onoare, cu pasiune, cu fair-play!
Cinste lor! În numele clubului, dorim să le mulţumim pentru moştenirea pe care ne-au lăsat-o, pentru o filă înscrisă în istoria a rugbyului românesc şi pentru ambiţia de a merge mai departe, pentru rugby şi pentru Timişoara!”

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.