9 dintre cele 14 cluburi din Liga 1 au datorii

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 20.10.2015 16:37 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Noua cluburi dintre cele paisprezece care participa in Liga I au raportat datorii la 30 iunie 2015.

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a facut cateva precizari referitoare la procesul de licentiere.

Procesul de monitorizare financiara a cluburilor din Liga I are doua faze.
La data de referinţa 30 iunie cluburile trebuie sa raporteze situaţia datoriilor.
Daca acestea nu au datorii nu se vor mai afla in procedura de monitorizare financiara pentru sezonul aflat in desfaşurare.
Daca cluburile au datorii, acestea trebuie sa faca dovada pana la data de 30 septembrie, respectiv pana la data de 31 octombrie, ca au achitat toate datoriile inregistrate la data de referinţa 30 iunie.

Se evalueaza lipsa datoriilor catre alte cluburi din activitatea de transfer a jucatorilor şi lipsa datoriilor catre angajaţii clubului.

Sancţiunea maxima pentru fiecare dintre cele doua categorii de datorii evaluate este deducerea a cate trei puncte din clasamentul sezonului aflat in desfaşurare.
Daca pana la 30 septembrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sancţionate cu deducerea a cate un punct pentru fiecare categorie de datorii.
Daca nici pana la 31 octombrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sancţionate cu deducerea a inca doua puncte pentru fiecare categorie de datorii.

Situaţia cluburilor care nu au achitat toate datoriile pana la data de 30 septembrie a.c., respectiv pana la data de 31 octombrie a.c., va fi cunoscuta la incheierea procesului de evaluare a documentaţiilor financiare prezentate de aceste noua cluburi.
Propunerile de sancţionare vor fi transmise, de managerul de licenţiere catre Comisia de Disciplina şi Etica a FRF, la data de 15 noiembrie 2015.
Sancţiunile dictate vor fi cunoscute la incheierea procedurilor disciplinare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.