ACS Poli protesteaza impotriva greselilor de arbitraj

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 09.12.2013 15:08 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Florenţiu Staicu, preşedintele Consiliului Director ACS Poli Timişoara, a dat publictaţii o scrisoare deschisa, an care işi manifesta nemulţumirea faţa de inmulţirea greşelilor de arbitraj comise impotriva ACS Poli inregistrate in ultimul timp.

Scrisoare deschisa

”ACS Poli Timişoara este un club susţinut financiar şi moral de Primaria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnica. Noul club-fanion al Banatului a fost organizat pe principiul promovarii specialiştilor locali, din punct de vedere managerial şi sportiv, inclusiv prestaţia publica a reprezentanţilor ACS Poli fiind una civilizata, in ton cu spiritul Timişoarei. Vrem sa cream un club pe baze locale, de aceea, financiar şi logistic am demarat un proiect de dezvoltare a Centrului de copii şi juniori. De asemenea, am crescut din punct de vedere sportiv, ACS Poli fiind una din echipele cu o prestaţie cel puţin onorabila in acest sezon de Liga I.

Am incercat, in acest tur de campionat, sa ne disociem prin discurs de obişnuitele polemici negative care de ani de zile domina fotbalul romanesc. Deşi exista critici in acest sens din partea unor jurnalişti sau suporteri, am preferat sa evitam aşa-zisele ”presiuni” mediatice asupra arbitrilor, inainte sau dupa jocurile de Liga I. Mai mult, consideram primordiala analiza prestaţiilor propriei noastre formaţii, inainte de a vorbi despre greşelile comise (sau nu) de ”cavalerii fluierului”.

Constatam insa, pe de alta parte, ca in ultimele etape s-au inmulţit greşelile de arbitraj comise impotriva ACS Poli. Specificam din capul locului ca nu consideram aceste erori ca fiind cauza principala a rezultatelor mai slabe obţinute de echipa. Insa erorile (speram ca sunt simple erori...) consemnate in ultima vreme ne indeamna sa reflectam serios asupra tratamentului aplicat echipei noastre. Deciziile de arbitraj din meciul de la Chiajna au fost semnalate inclusiv de mass-media, iar gravitatea lor, alaturi de alte greşeli comise de-a lungul turului impotriva ACS Poli, ne fac sa credem ca exista o tendinţa constanta de defavorizare a echipei noastre.

Ne place sa credem ca este doar o intamplare. Insa erorile comise la Braşov şi Chiajna (ca sa amintim cele mai flagrante decizii anti-ACS Poli Timişoara) au afectat evident situaţia din clasament a formaţiei noastre. Prin aceasta scrisoare nu solicitam niciun privilegiu. Cerem doar ca echipa şi clubul sa fie respectate, sa beneficiem de arbitraje imparţiale, iar rezultatele finale sa reflecte realitatea din teren.

Cum am spus şi in debut, suntem un club sprijinit de instituţiile esenţiale de pe plan local. Nu suntem un club mare, suntem in formare şi credem ca putem sa ne dezvoltam prin forţe proprii, bazandu-ne pe creşterea tinerilor de perspectiva din vestul ţarii. De aceea, aşa cum ACS Poli respecta toate forurile sportive şi cluburi concurente, solicitam un tratament corect!”

Dr.ing. Florenţiu Staicu,
Preşedinte Consiliu Director ACS Poli Timişoara

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.