Adrian Orza: De mult nu-i mai pot califica gesturile lui Marian Iancu

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 16.05.2012 15:40 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Adrian Orza, viceprimar: „Referitor la gestul dlui Iancu, de mult nu îi mai pot califica gesturile. Sunt supărat de când nu s-a luat licenţa. Erau toate asigurările că se va lua, la nivelul comunităţii locale s-au făcut mari eforturi pentru această echipă. Atunci am sperat sincer.Din păcate, nu ştiam atunci multe din lucrurile din interiorul clubului, pe care le-am aflat mai târziu. Dacă le-aş fi ştiut, aş fi înţeles atunci că nu aveam cum să câştigăm campionatul, dincolo de ceea ce ar face FRF împotriva cluburilor care nu sunt agreate. La noi nu mai e fotbal, e altceva. 

Echipa Poli, juridic, nu a fost niciodată a autorităţilor locale. Ea a fost a Institutului Politehnic, s-a desprins de acesta pentru că la începutul anilor 90 regulamentele federale au impus ca asociaţiile sportive să devină independente de instituţii. S-au desprins oameni din Institutul Politehnic, s-au numit Asociaţia Membrilor Fondatori, ei au gestionat clubul şi ei au dat palmaresul la Zambon, nu Ciuhandu, nu Ostaficiuc, nu altcineva. Eu cred că o reclădire a lui Poli trebuie să pornească de la primul pas. Şi primul pas înseamnă revenirea palmaresului, într-o formă sau alta, la Universitatea Politehnica. Iar acest lucru trebuie să se întâmple indiferent cine e primar sau rector la Politehnica.
Am fost întrebat de ce dăm bani la baschet, iar la fotbal nu mai dăm. Până acum, la fotbal am dat bani decontând cheltuieli prevăzute de legea sportului: cantonamente, echipamente, masă, cazare etc., am respectat mereu legea. Acum ni se cere să dăm bani la Poli pentru a acoperi nişte găuri financiare. E o diferenţă între cele două. Asta e problema. La baschet nu e SA, mai mult, e un ONG al autorităţilor locale şi judeţene. La fotbal nu putem face asta, pentru că în liga profesionistă trebuie să fie SA. Eu cred că la fotbal e nevoie de un investitor serios, care să nu intre în colaps de fiecare dată când nu intră bani de la bugetul local. La rugby sunt nişte investitori privaţi, serioşi, ataşaţi de acest sport. Nici nu au nevoie de reclamă, căci ei o fac din dragoste pentru acest sport. Nu au venit niciodată să înjure autorităţile locale când nu au primit câţi bani au solicitat. La fotbal, şi când a venit Zambon, şi când a venit Iancu, fiecare a părut salvatorul ideal. Şi, la început, chiar au fost. Pe de altă parte, trebuie să facem orice e posibil, legal şi uman, să o băgăm pe Poli înapoi în Liga I".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.