Aur pentru Romania la Campionatul European de scrima de la Montreux

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 09.06.2015 21:30 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Romania a cucerit marţi, 9 iunie, a doua medalie la Campionatul European de scrima seniori de la Montreux (Elveţia), informeaza Federaţia Romana de Scrima.
Dupa bronzul Simonei Pop, de sambata, 6 iunie, in proba de spada feminin individual, marţi a fost randul echipei de spada feminin a Romaniei sa straluceasca in Elveţia.

In componenţa Ana Maria Branza, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu, echipa Romaniei a cucerit medaliile de aur la Montreux, reuşind astfel sa-şi pastreze titul cucerit in urma cu un an, la Strasbourg (Franţa).

In finala, Romania, antrenata de Dan Podeanu şi George Epurescu, a invins Estonia, scor 45-35, reuşind astfel sa-şi ia o excelenta revanşa dupa titlul pierdut in 2013, la Zagreb.
Drumul Romaniei spre al doilea titlu european consecutiv a fost urmatorul: Tabloul de 16 – liber; Tabloul de 8 – 31-25 cu Ucraina; Semifinale – 45-41 cu Suedia; Finala – 45-35 cu Estonia.

Echipa de spada feminin a Romaniei a cucerit marţi la Montreux al şaselea titlul de campioana europeana din istorie.
In total, in aceasta proba, Romania are opt medalii: şase de aur şi doua de argint!
Precedentele cinci titluri europene au fost cucerite astfel: 2006 – Izmir, 2008 – Kiev, 2009 – Plovdiv, 2011 – Sheffield, 2014 – Strasbourg.
Medalii de argint am cucerit in: 2012 – Legnano, 2013 – Zagreb.
FOTO: Augusto Bizzi

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.