Banateanul Mihai Stoichescu lupta pentru un nou titlu national de motocros

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.05.2014 14:02 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Incepe o noua ediţie a Campionatului Naţional Individual de Motocros.  
Prima etapa va avea loc sambata şi duminica (3-4 mai),  la Valea lui Mihai, langa Oradea.
Mihai Stoichescu, pilotul clubului lugojean Moto Extrem, intra in competiţie pentru cel de-al şaptelea titlu naţional, la profesionişti.  
Mihai s-a pregatit intens şi spera ca inca din prima etapa sa reuşeasca sa se instaleze pe primul loc.

“Ma simt foarte bine şi sunt increzator in forţele mele. Sper ca voi caştiga ambele manşe din prima etapa şi voi acumula maximul de 100 de puncte”, a declarat Mihai Stoichescu.

Lugojeanul regreta ca eternul sau rival, bucureşteanul Adrian Raduţa, a decis sa nu mai participe la campionatul naţional şi spera sa aiba competitor pe masura.

“Aş fi vrut sa participe şi el, dar e decizia sa. Imi pare rau ca s-a retras din campionat. Daca nu vine cineva mai bun din Ungaria, am şanse mari sa caştig” , a mai adaugat Stoichescu.

Liviu Jigmond, antrenorul sportivului din Lugoj, spune ca sportivul sau poate obţine cel de-al şaptelea titlu in acest an.

“Miţa e foarte bine pregatit! Daca va fi sanatos şi nu vom avea probleme tehnice, poate caştiga inca un titlu. Ar fi o performanţa extraordinara. Nu cred ca sunt mulţi sportivi in Romania care sa se poata lauda cu atatea titluri naţionale intr-o ramura sportiva şi cu titulatura de Maestru al sportului. La 27 de ani, Mihai este suficient de experimentat incat sa ştie sa gestioneze orice situaţie şi sa-şi adjudece victoria. La startul acestui campionat nu-i lipseşte nimic: are ambiţie, este pregatit fizic şi, foarte important, are un motor nou, pentru care le mulţumim sponsorilor şi colaboratorilor ”, a declarat Jigmond.

Din pacate, Moto Extrem nu poate ataca din prima etapa şi titlul la amatori.
Pilotul Vlad Roşu, pregatit de Liviu Jigmond pentru campionatul de amatori, şi-a rupt mana, saptamana trecuta la Motocross Cup, de la Ciolpani.

“E o situaţie neplacuta. Vlad are 18 ani şi e debutant, dar la amatori nu-l poate bate nimeni in Romania. Din pacate s-a accidentat şi rateaza prima etapa de la Valea lui Mihai. Noi speram sa-şi revina, pentru ca el va recupera in etapele urmatoare şi poate caştiga titlul naţional”, a mai agaugat Jigmond.

Calendarul oficial al competiţiilor de motocros >>> Galerie foto

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.