BC Timisoara, direct in grupele FIBA EuroChallenge

Scris de Titus Balan | Publicat in 28.06.2012 17:35 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Echipa de baschet masculin BC Timişoara va participa în EuroChallenge, acolo unde, datorită faptului că a terminat sezonul în poziţie de vicicampioană, echipa timişoreană va juca direct în grupe."Leii din Banat" vor fi scutiţi astfel de calvarul tururilor preliminare, chiar dacă această calificare reprezintă o premieră pentru oraşul de pe Bega.

FIBA Europe a anunţat astăzi lista participantelor în EuroChallenge şi faza în care echipele intră în competiţie. BC Timişoara, în calitate de vicecampioană a României, va juca direct în grupe, fără a mai fi nevoită să treacă prin sita tururilor preliminare.
„Este o mare realizare că mergem direct în grupe. În acelaşi timp, calificarea este o premieră pentru Timişoara, care va juca într-o competiţie foarte puternică. Numai faptul că deţinătoarea trofeului este actuala campioană a Turciei, Beşiktaş Istanbul, reprezintă foarte mult. Este o mare mulţumire pentru munca din sezonul 2011/2012, dar şi o provocare pentru ceea ce va urma. Ne dorim o prezenţă mai mult decât onorabilă în FIBA EuroChallenge, adică ne dorim să trecem de faza grupelor” a declarat Leontin Demaio, preşedintele BC Timişoara.
Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc vineri, 6 iulie la Freising, Germania. În această competiţie europeană participă 32 de echipe, din care 28 s-au calificat direct, iar altele 8 urmează să se bată în preliminarii pentru celelalte patru locuri rămase. Primele meciuri din grupe sunt programate pe 6 noiembrie 2012.
România va fi reprezentată de patru echipe în FIBA EuroChalllenge, CSU Ploieşti, BC Timişoara, BCMU Piteşti (calificate direct în grupe) şi Gaz Metan Mediaş (care va evolua în tururile preliminare).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.