Bronz mondial pentru dansatorii sportivi din Romania

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 11.10.2016 05:23 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Dansul sportiv romanesc si-a confirmat inca o data valoarea, de aceasta data la American Dance Sport Festival, competitie derulata, in zilele 8-9 octombrie, in Clarck Athletic Center, de la Universitatea Massachusetts din Boston.
Competitia americana a cuprins si Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard, precum si Campionatul Mondial de Seniori 1 de 10 Dansuri.
Cel mai important rezultat pentru Romania a fost cel al perechii Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu, cei doi reusind clasarea pe a III-a treapta a podiumului, trecandu-si in cont medaliile de bronz la Campionatul Mondial de Seniori 1 de 10 Dansuri.

La Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard, Romania a fost reprezentata de perechile Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu si Silviu Adrian Nedelcu-Nicoleta Nedelcu, ambele perechi evoluand pana in semifinale, acolo unde au ocupat locul 7, respectiv 11. Evolutia de la Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard le-a adus puncte importante sportivilor romani, care au inregistrat urcari semnificative in Clasamentul Mondial de Ranking.

Tot in competitia americana a fost inclus si concursul Adult Latin WDSF World Open Boston, la care, intre cele mai bune perechi la nivel mondial, a participat si perechea compusa din Ionut Alexandru Miculescu si Andra Pacurar, care au reusit calificarea in finala, unde au terminat competitia pe locul 5. Ionut si Andra sunt cotati in acest moment pe locul 34 mondial in clasamentul World Ranking Adult Latin al WDSF.

La Adult Standard perechea formata din Rares Cojoc-Adreea Matei s-a situat in finala pe locul 6.
Romania se intoarce de la Boston cu inca doua medalii de bronz cucerite de perechea Paolo Campigotto-Alina Petre, care au participat la categoria Adult Standard Divizia de Profesionisti, rezultat ce le-a permis o ascensiune de trei locuri in clasamentul mondial de specialitate, de pe 18 pe locul 15.
La competitia americana, Romania a avut un reprezentant si in randul juratilor, prin arbitrul international Mircea Gavrila.

WDSF World DanceSport Championships Senior I Ten Dance

1. Ruben Viciana Lopez & Eva Moya (ESP)
2. Michal Mladek & Sarka Hesova (CZE)
3. Simon Sorin Dumitru & Constantinescu Florentina (ROU)
4. Frederick Roesler & Janine Rusher (GER)
5. Salvatore Calio' & Agata Maiorana (ITA)
6. Peter Psenak - Drahoslava Psenakova (SVK)

Foto Federatia Romana de Dans Sportiv

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.