Cine da cu Maciuca de pamant?

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 12.10.2012 13:52 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Meci aproape suprarealist în liga secundă a fotbalului românesc: Timişoara va întâlni Măciuca... Damila Măciuca. Şi, atenţie, e vorba chiar de un derby!Damila Măciuca este pe locul 2 al seriei 2 din liga 2, după 6 etape, în ultimul meci reuşind chiar un 2-2 pe terenul eternei rivale a timişorenilor, UT Arad.

Iată ce pot face nişte mâini dibace ca ale lui Lincar şi Carabageac într-o comună de 2224 de locuitori, cum spun scriptele, comună care nu se poate lăuda decât cu un târg săptămânal şi trei bâlciuri, şi cu Stejarul lui Tudor, monument al naturii la umbra căruia, se spune, a odihnit în 1821 Tudor Vladimirescu şi pandurii lui.
În rest, grâu, orz, secară, ovăz, porumb, legume şi zarzavaturi, viţă de vie, pomi fructiferi - din care predomină prunul, oi, capre, porci, vaci şi cai, mistreţi, lupi, vulpi, viezuri, iepuri, veveriţe, iar în ultimii ani s-a depus efort pentru popularea cu căprioare...
Damila Măciuca nu a văzut milioane de euro de la municipalitate, nu are stadion cu 30.000 de locuri şi, cine ştie, probabil că nu au nici canalizare şi apă curentă.
Cu siguranţă, nu-l au nici pe Marian Iancu patron şi nici pe Gigi Becali. Damila Măciuca este un exemplu de ce se poate face cu pasiune şi fără tam-tam şi pretenţii financiare.
Iată care sunt meciurile etapei din Liga 2, seria Vest, la acest sfârşit de săptămână:
*CS ALRO Slatina (OT) - CS Mioveni (AG)
*FCM Targu Mures - CSU Vointa Sibiu (SB)
*FC Argeş - CS FC Maramureş Universitar Baia Mare (MM)
*CSM Râmnicu Vâlcea (VL) - CS FC Bihor Oradea (BH)
*CS Luceafărul Oradea - FC UTA Arad
*AS Damila Măciuca (VL) - ACS Poli Timisoara
*ASC Corona 2010 Brasov (BV) - SC FC Unirea 2006 SA (AB)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.