Competitie INTERNATIONALA de DANS SPORTIV in ROMANIA care i-a incantat pe cei peste 1000 de SPORTIVI si ARBITRI

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 03.05.2017 19:27 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Peste 1000 de sportivi din tara si de peste hotare s-au intrecut weekendul trecut la Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau la prima editie a concursului international de dans sportiv “Bacau Dance Open”, un eveniment organizat de Clubul de Dans Sportiv Adamas din Bacau si Primaria Municipiului Bacau, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv si a Federatiei Mondiale de Specialitate - WDSF.

Evenimentul s-a bucurat de o atentie deosebita din partea celor doua federatii sportive care au deplasat la Bacau Dance Open doua garnituri formate din cei mai buni specialisti arbitri romani ai momentului, dar si prezenta a 12 arbitri de mare valoare din Franta, Italia, Spania, Serbia, Bulgaria, Israel, Bulgaria, Ucraina, Belarus, Belgia, Rusia si Republica Moldova.
Oaspetii din strainatate au apreciat nivelul competitiei la care au participat sportivi de talie mondiala, dar si eforturile organizatorilor pentru ca totul sa fie ireproşabil.

„Apreciez faptul ca am fost invitat la aceasta competiţie la care au venit perechi bune şi arbitri de valoare şi este o placere ca am fost aici. Am vazut perechile prezente foarte entuziaste, noi ne-am simţit foarte bine şi cu siguranţa vom reveni la B.D.O.” - a declarat arbitrul Mauro Rossi, din Spania.

„Este pentru prima data cand am venit la Bacau şi chiar am avut puţin timp sa vad şi oraşul, care chiar mi-a placut. Avand in vedere ca Bacau Dance Open a fost la prima ediţie, trebuie sa spun ca nu ma aşteptam sa fie aşa de bine organizata. Cu siguranţa voi veni şi la ediţiile viitoare şi doresc numai bine organizatorilor B.D.O.” - Marija Prelevic, arbitru din Serbia.

„Sunt foarte fericita ca am venit la Bacau şi trebuie sa spun ca sunt pentru prima data in Romania. Despre B.D.O. nu pot decat sa remarc buna organizare, dar şi calitatea competiţiei. In acelaşi timp apreciez caldura oamenilor de aici. Sigur voi reveni la ediţiile viitoare şi sper sa aduc şi mai mulţi sportivi cu mine.” - Elisabeth Ray, arbitru din Franţa.

Cele mai importante competitii de la Bacau Dance Open au fost cele de Open International Adult Standard si Latin.
Daca prima dintre cele doua sectiuni a fost adjudecata de perechea Igor Kruglov şi Anna Barbacheva, din Rusia, sportivi care se afla pe locul 42 in topul mondial si care au apreciat competitia bacauana declarand ca vor face lobby pentru Bacau Dance Open, sectiunea Adult Latino a fost castigata de perechea Paul Moldovan - Cristina Tatar, adica perechea campioana a Romaniei, sportivi ce detin locul 12 in clasamentul mondial de specialitate.

Momente de apreciere au venit si din partea presedintelui de juriu pentru competitii internationale de la Bacau Dance Open, Gheorghe Raducan, care a declarat: „Bacau Dance Open a fost o competiţie internaţionala care s-a desfaşurat in Bacau dupa foarte mult timp, pentru ca au mai fost cu mulţi ani in urma, şi consider ca a fost un start foarte bun. Şi asta pentru ca eforturile organizatorilor au fost vizibile, sala a fost superba şi se preteaza la o competiţie internaţionala fara niciun fel de probleme. Sper ca organizatorii sa aiba pe viitor puterea de a continua acest proiect şi sa-l dezvolte. Toţi arbitrii straini care au venit la Bacau au fost impresionaţi de modul in care s-a desfaşurat aceasta competiţie şi cu siguranţa vor fi nişte promotori pentru viitoarele ediţii, ceea ce este foarte important pentru noi. La Bacau Dance Open au fost prezenţi sportivi de valoare, ceea ce este foarte important pentru ca asta arata ca Romania este in creştere şi lumea are incredere ca tot ce organizam noi sunt competiţii oneste şi bazate pe valoare.”

Rezultatele complete ale competitiii se pot gasi pe site-ul Federatiei Romane de Dans Sportiv, dancesport.ro, dar si pe site-ul federatiei mondiale wdsf.org, pentru competitii internationale.

Adult Latin WDSF Open Bacau - Romania  29 April 2017
RANKING FINAL
1.Moldovan Paul - Tatar Cristina//ROU
2.Alexey Dolgushin - Ksenia Piatakhina//RUS
3.Grigore Stefan - Filipescu Laura//ROU
4.Sutu George - Manon Felici//FRA
5.Kevin Baccanale - Darya Palishchuk//ITA
6.Alejandro Garcia - Celia Biedma//ESP

Youth Latin WDSF Open Bacau - Romania  29 April 2017
RANKING FINAL
1.Daniil Porcesco-Gozun - Anastasia Grunzu//MDA
2.Podariu Cosmin Ionut - Didea Ioana Bianca//ROU
3.Comsa Dragos-Marian - Olteanu Maria Teona//ROU
4.Lupoaie Cosmin - Radu Maria-Cristina//ROU
5.Alon Ayvazov - Romy Nof//ISR
6.Stefan Cazacu - Tatiana Balan//MDA

Youth Standard WDSF Open Bacau - Romania  30 April 2017
RANKING FINAL
1.Dima Kusnir - Valeria Gumeniuc//MDA
2.Constantin Elvin - Adochitei Carina//IRL
3.Stefan Cazacu - Tatiana Balan//MDA
4.Serban Andrei Antonio - Florescu Irina Adriana//ROU
5.Anton Porcesco-Gozun - Paola Popinin//MDA
6.Boldojan Lucian Constantin - Dinca Roxana Maria//ROU

Adult Standard WDSF Open Bacau - Romania 30 April 2017
RANKING FINAL
1.Igor Kruglov - Anna Barbacheva//RUS
2.Fodor Norbert Csanad - Vaszi Reka//HUN
3.Dima Kusnir - Valeria Gumeniuc//MDA
4.Boleslav Subbotenko - Alla Privizyentseva//UKR
5.Alexei Melentii - Avram Raluca//MDA
6.Constantin Elvin - Adochitei Carina//IRL

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.