Concluziile procesului de licentiere pentru cluburile din Liga 1

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 03.05.2014 15:35 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Directorul de Licenţiere din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal, Viorel Duru, şi preşedintele Comisiei de Licenţiere, Magdalena Filip, au prezentat concluziile procesului de licenţiere pentru cluburile din Liga 1 in vederea participarii in sezonul 2014-2015.

Fotbal Club Braşov şi Sporting Club Vaslui nu au primit licenţa deoarece nu au indeplinit criteriul financiar, iar in cazul Braşovului şi pentru neindeplinirea criteriului de infrastructura.
Clubului Fotbal Club Sageata Navodari i s-a refuzat acordarea licenţei pentru neindeplinirea criteriului de infrastructura, iar clubul Corona Braşov nu a depus dosar de licenţiere.
Sporting Club Vaslui nu a depus apel impotriva hotararii Comisiei de fond şi decizia de refuzare a licenţei pentru sezonul 2014-2015 a ramas definitiva la data de 23 aprilie 2014.
Fotbal Club Braşov şi Fotbal Club Sageata Navodari au depus apel impotriva hotararilor Comisiei de fond. Comisa de Apel a audiat cele doua cluburi, miercuri 30 aprilie, iar in urma anlizarii motivelor de apel şi a documentelor de susţinere a acestora, Comisia a admis apelurile, a desfiinţat hotararile Comisie de fond şi a acordat celor doua cluburi licenţa pentru participarea in Liga 1.

”Corona Braşov nu a depus dosar de licenţiere, iar FC Braşov şi SC Vaslui nu au primit licenţa in prima instanţa pentru neindeplinirea criteriului financiare, la FC Braşov şi pentru infrastructura. Sageata Navodari nu a primit licenţa tot din cauza criteriului de infrastructura. Vaslui nu a depus apel, au facut-o in schimb FC Braşov şi Sageata Navodari. Comisia de Apel a admis apelurile şi a desfiinţat decizia Comisiei de fond, astfel ca ambele echipe au primit licenţa. Doar Vasluiul nu a primit”, a spus Viorel Duru, Directorul de Licenţiere din cadrul FRF.

Procesul de licenţiere al cluburilor din Liga 1 s-a incheiat pe plan naţional pe data de 2 mai 2014. Procedura prevede posibilitatea recursului la TAS, o decizie irevocabila trebuind sa fie luata pana la data de 30 mai 2014, termenul limita impus de UEFA pentru a comunica deciziile luate pentru cluburile din Liga 1.
Procesul de licenţiere pentru sezonul 2014-2015 continua cu cluburile din Liga a 2-a care au solicitat licenţa pentru participarea in Liga 1. Au solicitat licenţa 8 cluburi, iar termenele şi condiţiile regulamentului de licenţiere sunt aceleaşi ca şi pentru cluburile din Liga 1.
Termenele de luare a deciziei sunt: 9 mai 2014 Comisia de fond şi 16 mai Comisia de Apel. Deciziile Comisiei de Apel pot fi atacate cu recurs la TAS. Decizia irevocabila a TAS trebuie sa fie luata pana la data de 30 iunie 2014.
Deciziile pentru cele 8 cluburi din Liga a 2-a vor fi comunicate pe data de 16 mai 2014, cand se va incheia procesul de licenţiere pe plan naţional.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.