Copiii Banatului vor lupta pentru o intalnire cu Zinedine Zidane...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 31.03.2016 14:17 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Cupa Hagi Danone, cea mai importanta competitie de fotbal din Romania pentru copiii de 10-12 ani, continua cu a doua faza zonala.
Dupa etapa din 26-27 martie, jucata la Scoala de Fotbal “Nicolae Dobrin” din Pitesti si castigata de Scoala “Traian”, copiii de la cele mai bune scoli din Banat vor juca in weekendul 2-3 aprilie pe terenurile Liceului cu Program Sportiv “Banatul” pentru un loc la Turneul Final de la Constanta (25-29 mai).
Competitia e destinata echipelor scolare, iar campioana fazei zonale se va califica la Turneul Final de la finalul lunii mai, care se va juca la Academia Hagi.
Acolo, 12 echipe vor lupta pentru titlul de campioana a tarii si sansa unica de a reprezenta Romania la Danone Nations Cup.
“Mondialul pustilor” va avea loc in Paris in toamna si micii campioni vor juca alaturi de alte 31 de tari pentru titlul mondial, sub privirile ambasadorului competitiei, Zinedine Zidane.

Programul etapei a doua din Cupa Hagi Danone:
* Sambata: optimi si sferturi (incepand cu ora 10:00)
* Duminica: semifinale (9:00), finala mica (10:30), finala mare (11:00)
Sunt 4 etape zonale in Cupa Hagi Danone, inainte de Turneul Final de la Constanta. Dupa etapele de la Pitesti si Timisoara, mai raman de jucat:
* Etapa Zonala Suceava | Stadionul “Areni” (16-17 aprilie)
* Etapa Zonala Bucuresti | Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade” (13-15 mai)

Turneul Final al Cupei Hagi Danone se va tine la Academia Hagi din Constanta, intre 25 si 29 mai.
6 scoli si 6 cluburi vor juca pentru titlul de campioana a Romaniei.
Pe langa cele 4 castigatoare ale fazelor zonale, doua alte scoli se vor mai alatura in turneul care poate trimite 12 tineri fotbalisti la intalnirea cu marele Zidane – in urma rezultatelor obtinute in anii anteriori, Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca si Scoala Gimnaziala “Liviu Rebreanu” din Targu-Mures au castigat biletele pentru marea finala nationala de la finalul lui mai.
Cele 6 cluburi de fotbal care viseaza sa ajunga la Paris cu pustii lor de viitor sunt CS Dinamyk Craiova, ACS Kinder Sangeorgiu de Mures, Luceafarul Drobeta Turnu-Severin, CS Kinder Targoviste si ACS Viitorul Cluj, impreuna cu gazda competitiei, echipa Academiei Hagi.
Castigatoarea va deveni campioana nationala, iar cei 12 copii din echipa vor imbraca tricourile Romaniei la Danone Nations Cup in toamna, cand vor juca la Paris pentru titlul suprem alaturi de alte 31 de mici nationale din toata lumea si il vor intalni pe Zidane.
In 2015, echipa Academiei Hagi a jucat pentru Romania la Cupa Natiunilor Danone din Marrakech, Maroc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.