De ce castiga un membru dintr-o comisie mai mult ca un sportiv sau un antrenor de exceptie?

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 08.07.2015 13:55 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Printr-o Hotarare aprobata, Guvernul a actualizat cadrul normativ al masurilor financiare din domeniul sportului de inalta performanţa.
Astfel, se majoreaza prima şi indemnizaţiile de lot olimpic pentru sportivi şi antrenori.

Valoarea primelor este de pana la 1.500 lei şi se acorda din fondurile prevazute cu aceasta destinaţie in bugetul Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman.
Nivelul indemnizaţiilor pentru sportivi creşte pana la 1.000 lei/luna, iar nivelul indemnizaţiilor pentru antrenorii care asigura pregatirea sportivilor beneficiari ai bursei olimpice se ridica pana la 600 lei/luna.
Aceste indemnizaţii se acorda pe perioada acţiunilor de pregatire sportiva şi a competiţiilor, la propunerea federaţiilor sportive naţionale de specialitate.

De asemenea, Hotararea prevede ca membrii comisiilor şi colectivelor tehnice multidisciplinare din cadrul COSR şi Ministerului Tineretului şi Sportului care au contribuit la obţinerea unor performanţe la Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Europei, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Jocurile Francofoniei, pot fi premiaţi cu premii individuale de pana la 15.000 lei.
Suma premiilor alocate membrilor comisiilor tehnice nu poate depaşi 25% din valoarea totala a premiilor acordate pentru un eveniment.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.