Doua competitii nationale de canotaj – la Timisoara

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 05.04.2012 16:50 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, s – a întâlnit astăzi, în sala de consiliu a primăriei, cu Preşedintele Federaţiei de canotaj, Elisabeta Lipă, precum şi cu mass-media locală, în avanpremiera competiţiilor de canotaj ce vor avea loc pe canalul Bega în luna aprilie.

La această întrevedere au mai fost prezenţi Mihai Alupei, antrenor federal, Popescu Dumitru, antrenorul lotului olimpic de seniori şi, de asemenea, conducătorii cluburilor şi secţiilor de canotaj din Timişoara.

Timişoara va găzdui din nou, dupa o pauză de un an, 2 competiţii importante ale canotajului românesc: Finalele CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE CANOTAJ FOND SENIORI – în zilele de 5 si 6 aprilie; Finalele CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE CANOTAJ FOND JUNIORI – în zilele de 11 si 12 aprilie.

Canotajul în Timişoara a fost înfiinţat acum 148 de ani de un grup de studenţi. Astfel, oraşul nostru are o tradiţie şi istoric în canotaj, care vin din trecut, atât ca activitate sportivă de performanţă în cadrul cluburilor sportive de seniori şi juniori timişorene, dar şi în calitate de gazdă în desfăşurarea unor competiţii de anvergură pe Canalul Bega, căt şi pentru pregătirea loturilor naţionale şi lotului olimpic al României.

Timişoara are în prezent 4 sectii de canotaj cu sportivi de valoare, la seniori şi juniori, la CS Universitatea , CS Municipal, CS Şcolar Bega şi CS Banatul, astfel că, în anul 2011, canotorii timişoreni au obţinut 5 titluri în competiţiile naţionale.

De asemenea, în Timişoara funcţionează CENTRUL NAŢIONAL DE JUNIORI 2, finanţat de federaţie, pentru 8 sportivi băieti şi fete, care se pregătesc cu antrenori locali şi urmează şcoala.

Municipiul Timisoara a finanţat în ultimii ani cluburile locale menţionate, fiind alocate sume din bugetul local şi în anul 2012 pentru calendarele competiţionale ale secţiilor de canotaj.Totodată s-a aprobat finanţarea Asociatiei Judeţene de Canotaj, pentru creşterea numărului de sportivi din Centrul de juniori.
Competiţiile din aceste zile, găzduite de orasul nostru, se bucură de prezenţa a nu mai puţin de 26 de cluburi din ţară, ceea ce înseamnă peste 300 de participanţi (sportivi în peste 150 de echipaje, oficiali, antrenori, arbitri).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.