Dragan Petricevic: Timisoara este locul unde te intorci mereu

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 17.11.2012 15:38 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Dragan Petricevic, antrenorul care a scris istorie alături de echipa de baschet Elba Timişoara, revine pe parchetul sălii Constantin Jude, însă ca adversar, tehnicianul sârb preluând în această vară frâiele formaţiei CSU Sibiu. 

După cum se ştie, Petricevic a acceptat în această vară să devină Membru Asociat al Ripensiei Timişoara.
Cazat cu echipa chiar la Hotelul Casa de la Rosa, sediul clubului F.C. Ripensia, Sergiu Suciu i-a răpit lui Dragan câteva minute pentru realizarea unui scurt interviu, ˝timişoreanul adoptat˝, după cum se autocaracterizează, fiind prins între o discuţie cu preşedintele Radu Ienovan (foto) şi ultimele pregătiri înaintea partidei.
Dragan Petricevic: ˝Doresc să le mulţumesc celor implicaţi pentru că mi-au oferit şansa de a face parte din acest frumos proiect de regenerare a Ripensiei. Intotdeauna mi-am dorit ca Timişoara să aibă parte de un proiect sănătos, aşa cum este cel de la FC Ripensia. Îi cunosc destul de bine pe unii dintre cei implicaţi în acest club şi ştiu că sunt nişte persoane extrem de serioase şi mereu au realizat ceea ce şi-au propus. Sigur, nu vreau să se creadă că am o altă părere despre celelalte două proiecte ale oraşului, şi aici mă refer la ACS Poli şi la ASU. Cu siguranţă că şi acele proiecte pot fi la fel de viabile.
Cred că Ripensia vine în sprijinul unei gândiri pozitive, în spiritul Timişoarei şi al Banatului, vine cu o identitate bine-definintă şi doreşte să redea înapoi timişorenilor un simbol al oraşului. Mă bucur că fac parte din acest club şi cred că această echipă are de ce să fie simpatizată şi iubită".
Şi tot Dragan Petricevic: ˝Eu mă consider un timişorean adoptat. Sunt mândru să pot spune că aici mă simt acasă. Timişoara, în concepţia mea de viaţă, este locul unde de intorci mereu. Sigur, profesia pe care o am nu îmi permite să locuiesc aici, iar fiecare trecere prin acest oraş este încărcată de emoţii.
Nu îmi place însă faptul că venirea mea aici, din câte am observat, a împărţit oamenii în mai multe tabere. Am auzit că unii discutau dacă ar trebui să mă susţină pe mine sau pe BC Timişoara, în această seară. Cu siguranţă că timişorenii trebuie să susţină echipa Timişoarei. Acesta lucru trebuie să fie sfânt. Normal, eu voi da totul ca echipa mea să câştige, suntem profesionişti, deci cred că e suficient ca timişorenii să mă respecte pentru performanţele avute aici, pentru că am fost mereu un ambasador pentru oraş, însă trebuie să-şi susţină propria echipă˝.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.