Fostul ambasador al Japoniei in Romania, samurai de Timisoara...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 31.07.2014 15:52 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Unicul club din Timişoara in care se practica aceste discipline tradiţionale japoneze, clubul sportiv Sam-Sho deschide o noua sesiune de inscrieri pentru incepatori, la disciplinele marţiale kendo, iaido şi kyudo. 

”Stabilit de la inceputul anului 2013 in Timişoara, Excelenţa Sa Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei in Romania, este consilier pentru kendo şi iaido şi preşedinte de onoare al Clubului Sam-Sho.  Tsushima-sensei, 6 dan kendo, 4 dan iaido, este parintele acestor discipline marţiale in Romania, care se practica, datorita domniei sale,  din anul 1990 in ţara noastra”, subliniaza Florin Ianaş, preşedintele clubului de arte marţiale.

Antrenamentele se desfaşoara pe str. Petalozzi, nr 22, dupa urmatorul program:  kendo (Calea sabiei), scrima japoneza, in zilele de luni şi miercuri in   intervalul 17 – 18:30 şi sambata intre 10 şi 12:  iaido (in traducele directa: calea prezenţei mentale şi a acţiunii imediate), se desfaşoara marţi, de la ora 16.
In iaido se studiaza tehnica de sabie, dupa vechile şcoli japoneze.
Kendo poate fi practicat de oricine, de la copii de 6-7 ani in sus.
Armura vechilor samurai, yoroi, s-a stilizat in kendogu, katana – sabia, s-a transformat in shinai, sabia de bambus, dar spiritul de lupta a vechilor samurai a ramas neschimbat, mai spune Ianas sensei.
Tot in cadrul Clubului Sam-Sho se poate practica şi kyudo (Calea arcului), o veche disciplina nipona, in care mişcarile lente amintesc de ceremonia ceaiului.
Antrenamentul se ţine duminica intre orele 10 şi 13.
Iaido şi Kyudo sunt recomandate persoanelor cu varste de peste 14 ani.
Amanunte despre iniţierea in aceste arte marţiale, la tel. 0766494979.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.