Fotbal / Campionatul European 2020 se va juca in 13 orase. 4 meciuri la Bucuresti!

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 19.09.2014 15:30 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

UEFA a anunţat, la Geneva, rezultatele votului Comitetului Executiv cu privire la cele 13 oraşe care vor gazdui Campionatul European 2020.

La implinirea a 60 de ani de la startul competiţiei. Stadionul Wembley din Londra (Anglia) a fost ales inaintea arenei din Munchen, care a primit doar trei jocuri din grupe şi un sfert de finala.
Cele 4 oraşe care, pe langa cele 3 jocuri din faza grupelor vor gazdui şi cate un sfert de finala, sunt Munchen (Germania), Baku (Azerbaijan), Sankt Petersburg (Rusia) şi Roma (Italia).
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a anunţat apoi lista oraşelor care vor gazdui trei jocuri din grupe şi cate o optime de finala: Copenhaga (Danemarca), BUCUREŞTI (ROMÂNIA), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia) şi Glasgow (Scoţia).
Daca echipa naţionala va reuşi calificarea la CE, doua dintre partidele ”tricolorilor” din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti.
 
Nici una din cele 13 ţari alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020.
Toate reprezentativele din Europa vor fi imparţite in 10 grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor doua poziţii.

Alte 4 selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta in toamna lui 2018.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.