Fotbal / Precizari despre noul sistem competitional din Liga 1

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 21.05.2014 21:35 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Intr-o conferinta de presa organizata la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, secretarul general al LPF, Justin Stefan, a adus precizari cu privire la noul sistem competitional care urmeaza sa intre in vigoare din sezonul 2015/2016.
Astfel, pe langa organizarea noii editii de campionat, se vor face schimbari si la nivelul Cupei Ligii, care va avea startul in aceasta vara, urmand ca viitoarea detinatoare a trofeului sa isi dispute Supercupa cu laureata din Cupa Romaniei.

"Am propus ca Supercupa sa ofere participanta noastra in Europa League pentru ultimul loc oferit Romaniei. Supercupa ar trebui sa se dispute intre cistigatoarele Cupei Romaniei si Cupei Ligii. Vrem sa crestem ca importanta Cupa Ligii, atat pentru cei care vor transmite aceasta competitie, cat si pentru partenerii de marketing. Acest meci, in momentul in care va da participanta in Europa League, va fi unul extraordinar", a punctat Justin Stefan.

Şi a mai adaugat: "In Liga 1, 14 echipe vor disputa un sezon regulat, urmat de un play-off si play-out. Se va juca astfel: 6 echipe in play-off si 8 echipe in play-out. Vor retrograda doua echipe, plus una (locul 12), care va disputa un baraj cu locul 3 din liga a doua. In urmatorul sezon, din Liga 1 si Liga 2 vor retrograda 6 echipe si vor promova doua".

"Daca initial am analizat modalitatea de a se intra cu punctele obtinute intre ele de echipele aflate in play-off si play-out, am decis sa avem in vedere modelul belgian. In play-off si play-out se va intra cu jumatate din punctele obtinute in sezonul regulat. Asta inseamna ca ai interes pentru orice meci din sezonul regulat", a precizat secretarul general al LPF.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.