Fotbal / Saisprezecimile Cupei Romaniei. Vezi cine vine la Ripensia Timisoara!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 11.09.2015 16:08 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Casa Fotbalului a gazduit tragerea la sorţi a şaisprezecimilor de finala ale Cupei Romaniei, ediţia 2015-2016, faza din care intra in competiţie şi cluburile de Liga I.

Jocurile din cadrul şaisprezecimilor Cupei Romaniei vor avea loc marţi/miercuri/joi, pe 22/23/24 septembrie, cu incepere de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmand a fi stabilit de Comitetul de urgenţa şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.ro.

Sport Club Bacau – Clubul Sportiv U Craiova
CS Unirea Tarlungeni – FC Petrolul SA
SC Universitatea Cluj SA – SC FC Steaua Bucureşti SA
CS Baloteşti – FC CFR 1907 Cluj SA
ACS Unirea Branceni – AFC Astra
ACS Bucovina Pojorata – AS FC ASA 2013 Targu Mureş
CS Mioveni – FC Botoşani
ACS FCM Baia Mare – SC FC Voluntari SA
AS FC Ripensia Timişoara – SC FC Viitorul SA
ACS Berceni – CS Municipal Studenţesc Iaşi
CSM Ramnicu Valcea – ACS Poli Timişoara
ACS Dacia Unirea Braila – Dinamo 1948 SA
AS FC ASA 2013 Targu Mureş 2 – CS Concordia Chiajna
ACS UTA Batrana Doamna – CS Pandurii Lignitul Targu Jiu
ACS Rapid CFR Suceava – SC FC Braşov SA
SC FC Viitorul 2 SA – ACS FC Academica Clinceni

In cazul in care jocurile din Cupa Romaniei urmeaza sa fie televizate in direct şi sunt programate in nocturna, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiata, care indeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputarii jocului şi televizarii (conform art.30.6.1 din ROAF).
In caz de egalitate dupa 90 de minute de joc, se procedeaza la prelungiri şi, dupa caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsa (conform art.30.9 din ROAF).
In jocurile la care participa echipe din Liga a 2-a sau Liga I se pot efectua maximum 3 inlocuiri de jucatori (conform art.30.11 din ROAF).
In privinţa numarului maxim de jucatori extracomunitari folosiţi in jocurile de din Cupa Romaniei, se aplica urmatoarele reguli:
a) daca intr-un joc se intalnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplica regulile stabilite pentru categoria respectiva;
b) daca intr-un joc se intalnesc echipe din categorii diferite, se aplica regulile stabilite pentru categoria superioara (conform art.30.12 din ROAF).
 
In cazul jocurilor desfaşurate intr-o singura manşa, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectueaza de clubul organizator, iar dupa scaderea cheltuielilor de organizare, suma ramasa se va repartiza fiecarei echipe in proporţie de 50% din beneficiul net.
Daca din incasari nu rezulta beneficiu, fiecare club va suporta in mod egal acoperirea cheltuielilor.
Beneficiul fiecarei echipe va fi achitat in termen de cel mult 15 zile de la data disputarii jocului.
In caz de litigiu, competenţa soluţionarii aparţine Comisiei de Disciplina şi Etica a FRF (conform art.30.13 din ROAF).
 
Echipele programate in Cupa Romaniei nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale in zilele in care au fost programate, sub sancţiunea eliminarii lor din campionatul in care participa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.