Fotbal / Totul despre Liga 2. PROGRAMUL SEZONULUI REGULAT, PLAY-OFF si PLAY-OUT

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 28.08.2015 14:44 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Sezonul regulat va debuta pe 29 august si se va termina pe 2 aprilie anul viitor.
Dupa o saptamana de pauza, campionatul se va relua cu turneele de play-off si play-out, care se vor incheia pe 4 iunie.

Conform sistemului competitional intrat in vigoare, prima parte a campionatului va consta intr-un sezon regulat cu doua serii a cate 14 echipe.
Prima runda este programata pe 29 august, in 2015 urmand a se disputa un total de 18 etape, dintre care trei vor fi intermediare.

18 iunie, data barajului pentru Liga 1

Sezonul regulat se va relua pe 27 februarie anul viitor, cu etapa a sasea a returului, aceasta faza a competitiei terminandu-se cu runda din 2 aprilie.
In acest interval au fost incluse alte trei intermediare, o a patra fiind programata in faza turneelor de play-off / play-out.
Campionatul se va relua pe 9 aprilie cu doar 12 echipe in fiecare serie, sase in play-off si sase in play-out, ca urmare a retrogradarii directe a ocupantelor locurilor 13 si 14 din clasamentul final al sezonului regulat.

Ultima etapa a Ligii 2 va avea loc pe 4 iunie, dupa care vor urma jocurile de baraj pentru stabilirea ultimelor echipe care vor parasi acest esalon.
Pe 8 si pe 11 iunie vor avea loc cele doua manse ale duelurilor dintre ocupantele din fiecare serie ale locurilor 9 - pentru evitarea retrogradarii si locurilor 2 - pentru stabilirea echipei care va participa la barajul pentru promovarea in Liga I.
Castigatoarea acestei ultime duble va juca pe 18 iunie un meci, intr-o singura mansa, cu ocupanta locului 12 din primul esalon, pentru a se decide ocupanta ultimului loc liber din sezonul 2016-2017 al Ligii I.

Din editia 2016-2017, esalonul secund va ramane cu o singura serie, de 22 de echipe.

Din acest motiv, la finalul actualei editii de campionat, vor retrograda 11 echipe.
Sistemul competitional va pastra, in linii mari, formatul care a fost folosit si in campionatul precedent, adica un sezon regulat, urmat de play-off si play-out.
Principalele modificari au fost aduse in ceea ce priveste promovarea si retrogradarea, dar si numarul de puncte cu care se va intra in a doua faza a competitiei.

Vor retrograda 11 echipe

Primele echipe care vor retrograda in esalonul al treilea vor fi ocupantele locurilor 13 si 14 de la finalul sezonului regulat.
Primele sase echipe din clasament vor evolua in play-off, in timp ce ocupantele locurilor 7-12 se vor duela in play-out.
La finalul play-out-ului, ultimele trei clasate (echivalentul pozitiilor 10-12) vor retrograda direct.
In plus, ocupantele locului al treilea in play-out-ul celor doua serii (echivalentul locului 9) vor disputa un meci de baraj, in urma caruia invinsa va retrograda in Liga 3.

Locul 1 promoveaza in Liga 1, locul 2 disputa un dublu baraj

In ceea ce priveste promovarea, ca si in sezonul precedent, castigatoarele play-off-ului vor urca in Liga 1 direct.
Principala modificare apare in ceea ce priveste echipele care vor termina pe locul al doilea in cele doua serii.
Acestea vor disputa mai intai un baraj in doua manse, tur si retur, invingatoarea urmand a se duela cu ocupanta locului 12 din Liga 1, pentru a se stabili ultima echipa care va evolua in editia 2016-2017 a primului esalon.

Play-off si play-out cu jumatate din punctele sezonului regulat

O alta schimbare importanta a avut loc in ceea ce priveste punctajul cu care se va incepe faza a doua a campionatului.
Astfel, toate echipele calificate in play-off si play-out vor continua doar cu jumatate din punctele obtinute in sezonul regulat, in meciurile disputate cu gruparile clasate pe locurile 1-12.
In cazul in care exista echipe cu un numar de puncte impar, se va face rotunjirea in plus.

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

Descarca Liga 2 Seria 2 Programul turului
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 45.41 Kb
Descarca Liga 2 Seria 1 Programul returului, play-off și play-out
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 37.96 Kb
Descarca Liga 2 Seria 2 Programul returului, play-off și play-out
 
Tip fisier : PDF | Dimensiune fisier : 39.1 Kb
 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.