George Copos ofera Rapidul gratuit suporterilor si renunta la 23,5 milioane de euro

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 19.05.2013 15:50 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

George Copos a luat decizia de a renunţa la toate participaţiile în SC FC RAPID SA.
George Copos a anunţat public că cesionează gratuit toate cele 5.500.000 acţiuni către rapidişti, inclusiv investiţiile făcute în Baza Pro Rapid, mărcile înregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile deţinute de Rapid etc., şi îi invită pe suporteri să-şi desemneze structura care să preia participaţiile în Rapid – fie ea Liga Suporterilor, fie o altă structură.
La această oră, valoarea comercială a lotului de jucători a Rapidului este de 11,8 milioane Euro, conform ultimei evaluări făcute.
"Am luat această decizie după ce, timp de 20 de ani, am fost alături de Rapid. În 1993 drumurile mele s-au încrucişat cu cele ale acestei echipe, care traversa una din multele sale perioade grele. Se antrena pe baza sportivă „Pasteur”, în noroi până în glezne, apoi se spăla la o cişmea.
Am creat condiţii corecte de pregătire. Baza sportivă „Pro Rapid” este şi astăzi una de nivel internaţional: terenuri, gazon, sală de forţă, condiţii de recuperare, hotel, restaurant, birouri, tot ce trebuie. Chiar mai mult. Am investit şi într-un stadion care nu era al nostru. Am refăcut gazonul, iar împreună cu Ministerul Transporturilor am închis „Potcoava” şi am realizat instalaţia de nocturnă.
Toate acestea au condus la rezultatele cunoscute: două titluri de campioni, 4 Cupe ale României, 4 Supercupe, participări multiple în Cupele europene - culminând cu ediţia 2005 - 2006 în care Rapid a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA" + mai spune George Copos.
În ultimele luni, George Copos declară că a făcut eforturi mari de a scoate clubul din marile sale dificultăţi financiare, dar a fost obligat de lege să recurgă la procedura de insolvenţă.
George Copos şi societăţile ANA renunţă la circa 23,5 milioane de euro, sume avansate sub formă de împrumuturi Rapidului şi care ar fi trebuit să fie restituite.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.