Gimnastele Romaniei au plecat in Brazilia in cautarea stralucirii de altadata!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 11.04.2016 16:27 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Echipele Romaniei de gimnastica artistica au plecat spre Brazilia, la Rio Olympic Arena, unde se va desfaşura Turneul de Calificare, in zilele 16 – 18 aprilie 2016, pentru obţinerea locurilor ramase libere pe tabloul principal al Jocurilor celei de a XXXI –a Olimpiade, la Rio de Janeiro, in perioada 5 – 21 august 2016.

Dupa o foarte lunga perioada in care Romania a fost una dintre favoritele la mai toate titlurile olimpice de la gimnastica artistica feminina, in 2016 Romania trebuie sa evolueze in calificari pentru unul dintre cele 4 locuri care le dau dreptul de a se afla printre olimpieni.

Echipa feminina de gimnastica le cuprinde pe Catalina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Sivia Zarzu, Dora Vulcan, Andreea Iridon, Maria Holbura – rezerva, antrenori fiind Lucian Sandu, Adela Popa, Maria Fumea.

In Rio Olympic Arena, in perioada 16 – 22 aprilie, sala construita pentru Jocurile Panamericane din 2007, aflata in Barra da Tijuca, se vor afla la start candidaţii pentru ocuparea ultimelor locuri ramase disponibile pe tabloul principal al concursurilor olimpice ale gimnasticii (artistica, ritmica, trampoline).

Iar la masculin, se vor bate pentru un loc la Olimpiada Marian Dragulescu, Marius Berbecar, Cristian Baţaga, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Andrei Ursache, Laurenţiu Nistor, alaturi de antrenorii Ioan Suciu, Ştefan Gal, Vasile Vug.

Este pentru a doua oara in istoria calificarilor olimpice ca acestea se desfaşoara in doua tururi, spune Federaţia Romana de Gimnastica, debutul acestui sistem fiind pus in aplicare pentru J.O. de la Londra, cu acel ”London Preepares” din ianuarie 2012.
Primul ”tur” il constituie Campionatele Mondiale din anul precedent celui olimpic, cu o calificare direct a primelor 8 echipe şi a medaliaţilor de la concursurile pe aparate, cel de al doilea acest ”Test Event”, la finalul caruia se vor cunoaşte ultimele 4 formaţii precum şi ultimele poziţii individuale.
In total, in vara, işi vor disputa gloria olimpica 196 (98 gimnaşti şi 98 gimnaste) de sportivi, 60 dintre aceştia (la fiecare categorie) fiind componenţi ai echipelor calificate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.