Hanescu, Copil si Crivoi, la BRD Timisoara Challenger

Scris de Titus Balan | Publicat in 23.06.2012 08:16 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Timişoara - Capitala Banatului revine pe harta turneelor de tenis ATP. În perioada 7-15 iulie 2012, la Baza Sportivă Electrica din Timişoara, va avea loc prima ediţie a Turneului Internaţional de tenis BRD Timişoara Challenger.Acesta face parte din categoria ATP Challenger Tour şi va fi dotat cu premii în valoare totală de 30.000 de euro.

Timişoara mai bifează o competiţie extrem de importantă în sportul alb, acolo unde de 4 ani pe terenurile cu zgură s-a jucat doar tenis "amator". După ce la finalul lunii mai bănăţenii s-au bucurat de "ITF Women Timişoara", la mai puţin de două luni distanţă va avaea loc un alt turneu, de o anvergură mult mai mare. Turneul, dotat cu premii în valoare de 30.000 € fiecare plus ospitalitate şi 80 de puncte ATP pentru câştigător, este menit să promoveze un calendar competiţional care să fie atractiv pentru jucătorii români şi să fie o referinţă în circuitul est-european.
"Seria de turnee Challenger se alătură celui mai important turneu din România, BRD Năstase-Ţiriac Trophy, în contextul unei nevoi acute de oportunităţi competiţionale pentru tenismenii noştri cât şi în ideea de a atrage la noi jucători consacraţi din circuitul mondial. Braşov, Arad, Sibiu, Timişoara sunt oraşe cu mulţi iubitori ai tenisului, dornici de astfel de evenimente. Sperăm ca acesta să fie doar începutul unei serii de proiecte menite să sprijine tenisul românesc" a declarat Ion Ţiriac, proprietarul BRD Năstase-Ţiriac Trophy şi promotorul celor 4 turnee Challenger.
„Această serie de turnee completează şi la nivel local implicarea noastră în tenis. Cele 4 turnee locale reprezintă tot atâtea şanse pentru tinerii tenismeni români de a căpăta experienţă şi de a urca treptele performanţei. Suntem mândri că putem contribui la dezvoltarea acestui sport care are o tradiţie îndelungată şi mari performanţe în România”, a spus Flavia Popa, reprezentant al BRD-Groupe Société Générale.
Cei mai buni jucători români ai momentului vor fi prezenţi la BRD Timişoara Challenger. Victor Hănescu, Marius Copil şi Victor Crivoi formează trio-ul românilor care au acces direct pe tablou. Principalul favorit BRD Timişoara Challenger este Victor Hănescu (153 ATP), urmat de Gastao Elias (Portugalia, 161 ATP), Guillaume Rufin (Franţa, 168 ATP), Dusan Lojda (Cehia, 191 ATP), Gregoire Burquier (Franţa, 197 ATP), Javier Marti (Spania, 198 ATP), Facundo Bagnis (Argentina, 222 ATP) şi Kamil Capkovic (Slovacia, 224 ATP).
Meciurile tabloului de calificări au loc în zilele de 7, 8 si 9 iulie, urmând ca pe 9 iulie să ia startul şi primul tur de pe tabloul principal. Tragerea la sorţi a tabloului principal va avea loc sâmbătă 7 iulie, ora 13:00, în prezenţa Supervizorului ATP Stephane Cretois.
Partidele de pe tabloul principal BRD Timişoara Challenger se vor desfăşura în cadrul a două sesiuni, meciurile din prima parte a zilei finalizându-se în jurul orelor 13:00, urmând a fi reluate în sesiunea de seară, la orele 18:00. Meciul zilei, programat în sesiunea de seară, va fi transmis în direct de TVR Timişoara.
O altă legendă a tenisului românesc, Ilie Năstase, va înmâna marele trofeu câştigătorului din 2012 al acestui turneu. Marele campion mai rezervă o surpriză iubitorilor tenisului, trofeele sale urmând a fi expuse la standul BRD din cadrul seriei de turnee Challenger.
Intrarea publicului va fi liberă pe toată perioada desfăşurarii turneului. În premieră, BRD Timişoara Challenger va beneficia de scoruri live disponibile pe website-ul oficial ATP World Tour (www.atpworldtour.com). Timişoara va fi în iulie un eveniment de maxim interes pentru milioanele de fani din toată lumea care accesează site-ul circuitului mondial de tenis pentru a fi conectaţi la cele mai noi informaţii şi rezultate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.