Inaugurare oficiala a Centrului regional de excelenta de la Timisoara

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 15.09.2015 16:26 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Federaţia Romana de Fotbal va deschide primele doua centre regionale de excelenţa “Tricolor11”, proiect dedicat selecţiei obiective şi formarii in sistem centralizat la cele mai inalte standarde de performanţa a tinerilor jucatori de fotbal romani.

In Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din Romania 2015-2020 a fost prevazuta lansarea a cel puţin unui centru de excelenţa in fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare.
Inca din primul an al implementarii proiectului, doua centre vor fi inaugurate şi reunesc, in urma selecţiilor realizate incepand cu anul 2014, 55 de tineri jucatori talentaţi care evolueaza in Campionatul Naţional de Juniori B şi Liga Elitelor U17, competiţie creata in 2015 de Federaţia Romana de Fotbal, alaturi de Liga Elitelor U19, pentru a asigura cadrul competiţional optim pentru dezvoltarea celor mai buni jucatori romani.

Federaţia Romana de Fotbal va investi pana la finele acestui an 150.000 de euro in aceste doua centre, dupa ce, la nivel de infrastructura sportiva, s-au realizat deja un teren cu suprafaţa artificiala şi unul cu suprafaţa naturala.
Importanţa implementarii acestui proiect, o premiera in fotbalul romanesc dupa 1989, vine pe fondul unei crize de investiţii in dezvoltarea fotbalului juvenil şi in contextul unei incapacitaţi de stimulare a pregatirii sportive de performanţa la nivelul infrastructurii şi al mecanismelor de selecţie.
Proiectul centrelor de excelenţa doreşte sa continue tradiţia marilor performanţe sportive obţinute dupa 1990 in urma unei strategii ample de pregatire centralizata pentru copii şi juniori, pe modelul academiilor regionale şi al celei naţionale “Luceafarul”, adaptat noilor realitaţi.  
Inaugurarea oficiala de la Timişoara a Centrului de Excelenţa “Tricolor11” va fi miercuri, 23 septembrie 2015, de la ora 12, urmand ca de la ora 15 sa se joace meciul amical U17 dintre Tricolor11 Timişoara vs Vojvodina Novi Sad.

Echipa Federaţiei Romane de Fotbal prezenta la evenimente va fi formata din Razvan Burleanu (preşedinte), Radu Vişan (secretar general), Gabriel Bodescu (secretar general adjunct), Miodrag Belodedici (consilier), Marcel Puşcaş (manager dezvoltare regionala), Jean Vladoiu (preşedinte fan club), Andrei Vochin (consilier), Ciprian Paraschiv (manager dezvoltare fotbalistica), Pavel Velcota (manager competiţii juniori).                

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.