Inca un TITLU de CAMPIONI MONDIALI la DANS SPORTIV pentru ROMANIA VIDEO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 05.09.2016 06:53 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Capitala Cehiei a gazduit, weekend-ul trecut, Campionatul Mondial U 21 pentru secţiunea de dansuri latino-americane, la care Romania a fost reprezentata de perechile Ionuţ Alexandru  Miculescu - Andra Pacurar (Dance Spirit Timişoara) şi Victor Gabor-Catalina Albu (Universitatea Bucureşti), informeaza Federaţia Romana de Dans Sportiv.

La startul competiţiei s-au aliniat alte 76 de perechi, cele mai bune din lume.
La finalul intrecerilor, perechea timişoreana Ionuţ Alexandru Miculescu - Andra Pacurar, cuplu pregatit de antrenorul Horia Preda, a reuşit cea mai mare performanţa, caştigand medaliile de aur şi incununandu-se cu titlul de Campioni Mondiali.“Este visul maxim din care nu mi-aş dori sa ma trezesc niciodata”, a declarat  Horia Preda, antrenorul proaspeţilor campioni mondiali.
Cea de-a doua pereche romaneasca participanta in aceasta competiţie s-a oprit in semifinale, ocupand la general locul 11.

Under 21 Latin
WDSF World Championship Prague - Czech Republic 3 September 2016
1.      Miculescu Ionut Alexandru - Pacurar Andra//ROU
2.      Nikita Pavlov - Ekaterina Sharanova//RUS
3.      Vladislav Nikishin - Polina Golubeva//RUS
4.      Egor Kondratenko - Mie Lincke Funch//DEN
5.      Marius Valcu - Diana Cojocar//MDA
6.      Dumitru Cernei - Oona Oinas//FIN

In paralel cu mondialul Under 21 de la Praga, au mai avut loc şi alte competiţii in cadrul “WDSF Open Prague 2016“, in care dansatorii sportivi romani s-au impus categoric.
Astfel, in competiţia Youth Standard, pe primele locuri s-au clasat perechile romaneşti: locul 1 - Rednic Paul-Lucaciu Roxana, locul 2 - Tiberiu Stan-Daria Grigore.
La categoria Rising Star Standard, locul 1 - perechea  formata din Tiberiu Stan-Daria Grigore, iar la  Junior II Standard, perechea formata din Alin Sebastian Zicoane şi Anca Copos, tot locul 1.

Dupa succese de rasunet mondial, dansul sportiv romanesc revine in actualitate cu un nou start in competiţiile interne, urmand ca pe 10-11 septembrie sa se desfaşoareş la Bucureştiş Cupa Contesina, iar o saptamana mai tarziu (17-18 septembrie), la Sibiu, se va desfaşura una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de dans sportiv din Romania, WDSF Transylvanian Grand Prix.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.