Ionel Pascota, noul vicecampion al Europei de Est

Scris de Titus Balan | Publicat in 26.09.2012 18:51 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Batajnica (Serbia) a fost gazda celei de-a V-a etape şi totodată finala Campionatului European de Est, ţara noastră fiind reprezentată de bănăţeanul Ionel Pascotă pe o Zamaha R6, la clasa 600 cm3 Supersport.
Pascotă Racing Team Giroc a trimis cel mai important pilot român înscris în Campionatul Europei de Est, sportivul Ionel Pascotă la clasa 600 cmc Supersport, cu o motocicletă Yamaha R6, la ultima etapă a acestei competiţii, aceasta reprezentând şi finala.
Ziua calificărilor l-a trimis pe Pascotă direct în pole position, însă ultima sesiune de calificare, la ieşirea dintr-un viraj, girocanului i-a "scăpat" motocicleta, Pascotă suferind un accident, din fericire, fără urmări grave. Mecanicul acestuia, Mircea Doncean, şi-a luat treaba în serios reuşind reparaţia motocicletei, înlocuind toate piesele distruse în accident, bolidul fiind pregatit pentru cursa de a doua zi deşi echipa nu ştia dacă se poate baza pe Pascota, acesta acuzând dureri la mâna dreaptă.
După un efort serios, pilotul din Giroc a fost prezent pe grila de start, însă după o plecare mai puţin fastă, după prima tură ajungând la finish abia pe locul 8, a început o cursă de urmărire şi recuperare. În ultima tură, mai exact pe ultimul viraj, girocanul a depăşit un motociclist sârb reuşind să termine cursa pe locul trei. Cu această clasare, la Giroc, vine şi titlul de vicecampion al Europei de Est.
"A fost un an greu din toate punctele de vedere, iar faptul că am abandonat o etapă din Turcia, la Istambul, m-a îndepărtat de titlul de campion. Vreau să le mulţumesc tuturor susţinătorilor care au fost alături de noi în 2012, în Campionatul European de Est, în special domnului primar din Giroc, Iosif Ionel Toma şi Consiliului Local Giroc” a declarat Ionel Pascotă.
Clasamentul final al Campionatului European de Est din anul 2012 este :
1. Nenad Stojanovic, Serbia – 96 de puncte;
2. Ionel Pascotă, România – 77 de puncte;
3. Toprak Razgatloglu, Turcia – 75 de puncte.
Pacotă Racing Team Giroc mai are de dat reprezentaţii, în România de această dată, mai exact la Arad, unde va avea loc următoarea cursă, la finalul acestei săptămâni, aceasta contând pentru Campionatul Naţional.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.