Juniorul din Timisoara, cel mai bun portar la finala Milan Junior Camp

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.04.2014 13:45 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Juniorul Alexandru Daminescu, din Timişoara, a fost desemnat cel mai bun portar la finala Milan Junior Camp, de la Milano, la care au luat parte 380 de copii din 39 de tari.  
Alexandru Daminescu, 12 ani, din Timisoara, este legitimat la FC Electrica 1869 Timisoara.

380 de copii din 39 de tari, 90 de antrenori, 32 de echipe impartite in 2 categorii de varsta, 11 - 14 ani si 7 - 10 ani, un total de 1.400 de persoane implicate, participarea directa a unor legende AC Milan ca Franco Baresi, Filippo Galli, Daniele Massaro si Adriano Galliani in baza sportiva Vismara si un meci spectacol pe San Siro intre AC Milan si Chievo Verona – ar fi rezumatul unui sejur perfect la Milano plin de soare si performante speciale pentru Alexandru Daminescu, 12 ani, din Timisoara.

Alexandru DAMINESCU, un junior in varsta de 12 ani, legitimat la clubul FC Electrica 1869 Timisoara, a fost desemnat cel mai bun portar a celei de-a 14-a editie a galei finale Milan Junior Camp ce a avut loc recent la Milano. Acesta a facut parte dintr-o echipa multinationala de juniori din Europa, in special din Suedia si Danemarca, ce a terminat pe locul 3 din cele 25 de echipe la categoria de varsta 11 - 14 ani.

Alexandru Daminescu a fost unul dintre protagonistii finalei care a reunit la Vismara aproape 400 de copii, din 39 tari. Dupa ce a luat doar 2 goluri in 5 meciuri din faza grupelor, el a fost desemnat sa apere suplimentar pentru mai multe echipe din turneu, atunci cand programul meciurilor echipei sale o permitea. In plus, o parte din cei 90 de antrenori prezenti la eveniment au cerut referinte legate si de alti romani care s-au remarcat la editiile precedente Milan Junior Camp printre care Andrei CHIRIAC (in 2011), Marius COCIRLA si Sebastian STERIU (in 2009 la prima editie la care tara noastra a luat parte).

Milan Junior Camp este primul proiect oficial in Romania al celui mai titrat club de fotbal din lume, organizat in parteneriat cu Intesa Sanpaolo Bank.
Alexandru Daminescu este primul portar junior din Romania care merge la finala de la Milano.
Aici el s-a putut bucura de un adevarat regal fotbalistic pe San Siro, alaturi de familia sa, iar in pauza meciului dintre AC Milan si Chievo Verona, terminat cu 3 la 0 in favoarea gazdelor, a facut turul de onoare al stadionului alaturi de intreaga delegatie Milan Junior Camp.
Anul trecut Milan Junior Camp a avut loc in 172 de locatii diferite din 39 de tari si a implicat 15.000 de copii care s-au antrenat pret de 249 de saptamani sub culorile rosso nero.

Proiectul Milan Junior Camp organizat cu sprijinul Intesa Sanpaolo Bank are un istoric de 5 ani (3 editii in Bucuresti si 2 la Timisoara) si a implicat in total peste 800 de copii care s-au antrenat gratuit o saptamana dupa metodele specifice AC Milan.
Toti copiii participanti la Milan Junior Camp au beneficiat gratuit de un kit complet de echipament sportiv in culorile AC Milan (2 tricouri, 2 sorturi, 2 perechi de sosete si un rucsac).

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.