Juniorul timisorean care va alerga pe San Siro cu steagul Romaniei

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 22.03.2014 14:22 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Romania va participa pentru a 5-a oara consecutiv la etapa finala Milan Junior Camp, primul proiect oficial al celui mai titrat club de fotbal din lume, ce are loc in fiecare an in circa 200 de orase din peste 40 de tari.
Romania va fi reprezentata in premiera de un portar, Alexandru Daminescu, 12 ani, din Timişoara, legitimat la FC Electrica 1869 Timişoara.
El este marele caştigator al ediţiei locale Milan Junior Camp ce a avut loc la Timişoara in vara anului trecut.

In perioada 28 – 31 martie 2014, vor fi prezenti la Milano peste 500 de copii din intreaga lume, 80 de antrenori licentiati AC Milan care vor superviza 2 turnee pe 2 categorii de varsta, 11 - 14 ani si 7 - 10 ani. Alexandru Daminescu se va antrena in cadrul centrului sportiv de la Vismara si va urmari in direct de pe San Siro meciul AC Milan – Chievo Verona, din cadrul etapei a XXXI din Serie A.
In pauza meciului, toti finalistii de la Milan Junior Camp vor face un tur de stadion cu steagul tarii pe care o reprezinta si vor saluta tribunele asa cum o fac si vedetele actuale ale clubului: Balotelli, Kaka, Robinho, Montolivo sau legende rosso nere ca Maldini, Baresi sau actualul antrenor Seedorf.

In Romania, proiectul Milan Junior Camp organizat cu sprijinul Intesa Sanpaolo Bank are deja o traditie de 5 ani (3 editii in Bucuresti si 2 la Timisoara) si a implicat in total peste 800 de copii care s-au antrenat gratuit o saptamana dupa metodele specifice AC Milan.
Toti copiii participanti la Milan Junior Camp au beneficiat gratuit de un kit complet de echipament sportiv in culorile AC Milan (2 tricouri, 2 sorturi, 2 perechi de sosete si un rucsac).
Alexandru Daminescu este al 7-lea roman care merge la Milano cu dorinta de a castiga Turneul Intesa Sanpaolo Group, marele premiu al finalei Milan Junior Camp.
Juniorii romani s-au remarcat si au fost mereu in centrul atentiei la Milano, la prima participare am obtinut chiar premiul de cel mai talentat jucator din cadrul finalei, iar la alte 2 editii romanii au facut parte din echipa care a castigat intreg turneul.  

Milan Junior Camp este un proiect oficial marca AC Milan ce a debutat in 1997 si este conceput ca o tabara sportiva de vara de o saptamana.
De la an la an, Milan Junior Camp are loc in circa 200 de orase din peste 40 de tari si implica activ peste 15.000 de copiii si peste 300 de antrenori.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.