Juventus a castigat Cupa Romaniei la Minifotbal

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.07.2012 13:50 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Noua deţinătoare a Cupei României la Minifotbal este formatia Juventus. Nu Juventus Torino, ci Juventus Sibiu, formaţie care este antrenată şi sponsorizată de un italian îndrăgostit de România.Participant pentru a doua oară la competiţia naţionala care reuneşte deţinătoarele cupelor locale la minifotbal, Massimo Spagli a reuşit, după finala pierdută anul trecut, să facă un pas înainte anul acesta, jucătorii săi câştigând fără drept de apel finala competiţiei, disputată cu Autoland Hosu Zalău. Cu bronzul au plecat acasă Dracii Roşii Mediaş, o echipă foarte ambiţioasă care a fost la un minut distanţă să ajungă în finala mare, jucătorul acestora Teodor Macarie fiind declarat cel mai bun jucător al Cupei României. Design Construct Braşov termină competiţia pe locul patru şi aşteaptă revanşa de anul următor.

Competiţia disputată la Iaşi a fost un real succes, minifotbalul românesc reuşind să adauge încă un jalon pe traiectoria ascendentă pe care se află. Prezent la evenimentul desfăşurat la Iaşi, preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, românul Răzvan Burleanu, a remarcat numărul mare de participante şi valoarea multora dintre echipele venite din întreaga ţară. "An de an, observăm cum echipele care vin la competiţiile naţionale cresc ca valoare şi implicare, ceea ce înseamnă plăcerea jocului de minifotbal este încă vie", a spus Răzvan Burleanu. "Este un lucru îmbucurător nu numai pentru spectatori, ci şi pentru speranţele pe care ni le punem în echipa naţională de minifotbal a României, în perspectiva apropiatului campionat european din această toamnă."
România este, de altfel, dublă campioană europeană en-titre la acest frumos sport care adună, în aproape toate judeţele ţării, peste 30.000 de jucători legitimaţi. "La Iaşi, la cea de-a treia ediţie a Cupei României, ne-am aflat la numai o sută de kilometri distanţă de Chişinău, gazda apropiatului campionat european", a spus preşedintele forului continental, adăugând că la această competiţie au fost remarcaţi câţiva jucători de valoare, potenţiali internaţionali ai României.
Cupa României la Minifotbal prefaţează o a doua competiţie naţională de anvergură a minifotbalului românesc, Campionatul Naţional de Minifotbal, care va avea loc la Deva la finalul săptămânii.
Acolo se vor prezenta 20 dintre cele mai valoroase campioane judeţene. Titlul deţinut de echipa Consiliul Judeţean Buzău este vânat de alte favorite care vin din judeţele Sălaj, Suceava, Iaşi sau Timiş.
În toamna acestui an va avea loc şi SuperCupa României la Minifotbal unde Juventus Sibiu va întâlni câştigătoarea de anul acesta a Campionatului Naţional, organizat la Deva în perioada 5-8 iulie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.