Kendo, judo, iaido, kyudo si karate la Universitatea de Vest

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 07.05.2015 08:43 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

”Budo, o cale personala”: sub acest generic, un univers pasionant, guvernat de principiile Codului Bushido, se lasa descoperit şi explorat la sfarşitul saptamanii la Timişoara.
Organizat de Facultatea de Educaţie Fizica şi Sport din cadrul Universitaţii de Vest, impreuna cu Clubul Sportiv Sam-Sho din Timişoara, evenimentul se adreseaza tuturor pasionaţilor de Cultura Budo (arte marţiale tradiţionale japoneze).
Kendo şi Iaido - artele sabiei, Kyudo (arc japonez), Judo şi Karate vor fi etalate, descifrate şi demonstrate pentru cei care cauta in Budo un drum propriu, spre sine şi lume.

Evenimentul va incepe vineri, 8 mai 2015, in incinta Universitaţii de Vest (Bv. Vasile Parvan nr. 4), programul primei zile fiind structurat in doua segmente: o conferinţa şi demonstraţii de arte marţiale.
Conferinţa se va desfaşura in amfiteatrul A32 UVT, de la ora 17:00, şi va fi susţinuta de conf.dr. Adrian NAGEL (6 dan karate), decanul Facultaţii de Educaţie fizica şi sport, ing. Dan PANDUR (5 dan judo), asociaţia „Pentru Voi”, dr. Traian DASCALU (5 dan kyudo) Director Ştiinţific INFLPR Bucuresti, şi Excelenţa Sa Kanji TSUSHIMA (6 dan kendo, 4 dan iaido), fost ambasador al Japoniei in Romania.

De la ora 19:00, in sala de sport a Universitaţii de Vest, vor avea loc demonstraţii cu fiecare forma de Budo prezentata in conferinţa: kendo, judo, iaido, kyudo şi karate, prezentate de budoka de la cluburile C.S. Sam-Sho, C.S. Timpolice, A.R. de Kyudo şi C.S U. UVT.
Accesul publicului la conferinţa şi la demonstraţii este liber.

”In spiritul culturii Budo şi al principiilor sale, Sam-Sho Club va lansa cu acest prilej o iniţiativa de ajutorare a unor sinistraţi din Nepal, ca un necesar gest de solidaritate umana cu milioanele de victime ale dezastruosului cutremur din ţara colegei noastre Sujata Tamang, kendo-ka in cadrul clubului nostru” - declara Florin Ianaş, preşedintele Clubului Sam-Sho.

In zilele de 9-10 mai, se vor desfaşura doua importante seminarii: un work-shop de kyudo, susţinut de Felix Hoff (6 dan kyudo), fost vicepresedinte al Federaţiei Europene de Kyudo, seminar organizat de Asociaţia Romana de Kyudo, cu sprijinul C.S. Sam-Sho, şi un stagiu de karate condus de Otto Wayen, multiplu campion mondial, in organizarea Clubulului universitar de karate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.